Studentica s indeksom, provjerava ocjene...

Srpanj je u svijetu studenata rezerviran za "krv, znoj i suze" i veliko finale ljetnih rokova. Period je to velikog stresa, umora, i razmišljanja o tome kako položiti što više ispita i napokon uživati u ostatku ljeta.

Osim odmaranja od učenja, neki pak ljeto provode radno, kako bi zaradili džeparac za jesenske troškove školarine, stanarine i svega ostaloga što podrazumijeva studiranje.

Kad padneš zbog seminara za izborni kolegij

Ovo je bio plan i studentice Strojarskog fakulteta u BiH. Ona je, naime, planirala nakon ljetnih rokova raditi, nakon što riješi sve fakultetske obaveze. No, dogodilo se nešto što je omelo njene planove.

Kako piše Studomat, studentica im se požalila da ju je profesor "rušio" na ispitu i to zbog seminarskog rada. Kao da to nije dovoljno, dodaje da se radi o izbornom kolegiju!

"Seminarski rad sam pisala nekoliko dana. U pitanju su bili zadaci, koje je trebalo riješiti, a potom u obliku seminarskog rada malo objasniti. U pitanju je izborni predmet iz kojeg sam položila pismeni dio ispita, pa mi je ostao samo seminarski rad. Napravila sam, naučila, a potom i izašla na ispit", govori studentica.

Dodaje da je, sigurna u svoje znanje, čak htjela odgovarati prva. Međutim, dogodilo se nešto neočekivano, ono što ni sama nije mogla naslutiti. "Pronašao mi je jedan podatak koji je po njegovom mišljenju bio suvišan, da popravim par sitnica i da dođem idući rok", kazala je studentica.

Taj dan 'rušio' je i sve ostale kolege

Studentica je potom ispričala kako se osjećala kada je izašla sa ispita.

"Bila sam začuđena. Mislila sam da će oduzimati bodove, a ne tražiti 'dlaku u jajetu'. Ne polažem za peticu. Bitan mi je samo prolaz", ističe studentica. "Poslije mi je bilo smiješno. Nakon ispita sjela sam na klupu ispred fakulteta i ugledala kako ostali studenti dolaze za mnom. Sve nas je 'rušio'. Taj dan se ipak ocjenjivalo neznanje, umjesto znanje", dodaje studentica.

izvor: studomat.ba

Još vijesti