STEM područja

Studentski centar u Rijeci budućim studentima, odnosno brucošima, omogućuje tečaj kojim će oni utvrditi svoje postojeće znanje u STEM područjima.

Ovaj pripremi tečaj organiziran je od strane riječkog Građevinskog fakulteta, a omogućuje i nekoliko tema koje studenti mogu obrađivati, a to su elementarna matematika, uvod u nacrtnu geometriju i uvod u mehaniku, kako piše Svjetionik.

Bolja priprema za početak studija

Tečaj će se održavati u razdoblju od 25. do 29. rujna na Građevinskom fakultetu koji tečaj i organizira. Ovime žele omogućiti brucošima da osim utvrđivanja postojećeg znanja iz ovih područja, svi studenti budu na djelomično jednakoj razini tijekom početka studija bez obzira na završeno srednjoškolsko obrazovanje.

Osim pohađanja predavanja tečaja koji traje tjedan dana, studenti će dobivati zadatke i zadaće u online obliku. Svaki predmet, odnosno područje tečaja, se sastoji od 14 sati vježbi i predavanja, što sveukupno daje 42 sata tečaja. Kako bi studenti sudionici uspješno završili tečaj, potrebno je da prisustvuju na 70 posto sati.

Ukupna cijena 27,87 eura

Nekih posebnih uvjeta za sudjelovanje u tečaju nema, bitno je samo da se prijavljuju novi studenti, odnosno brucoši koji su upisali studij iz jednog od STEM područja. Pripremi tečaj plaća se 9,29 eura po jednoj temi, što sveukupno daje iznos od 27,87 eura za sva područja tečaja. Prijave traju sve do 15. rujna, a prijaviti se možete OVDJE na linku.

Još vijesti