Kat često snima sa svojom kćeri Dejom

Australska influencerica otkrila je planove da svoju 12-godišnju kćer povuče iz škole kako bi se koncentrirala na „posao“. Kat Clark je objasnila da je svrha ovog poteza napraviti prostor za karijeru kćeri Deje na društvenim mrežama.

No iako je izjavila da bi se umjesto toga školovala kod kuće, što bi joj omogućilo da se također usredotoči na TikTok i aktivnosti povezane s influencerima, Katina odluka o roditeljstvu izazvala je ozbiljnu zabrinutost i žestoku raspravu.

U podcastu „It's All Her“ s Jordyjem Lucasom, majka je iskreno razgovarala o drastičnoj promjeni u životnom stilu svoje obitelji od njenog uspona do slave, piše New York Post.

„Od početka ove nove karijere puno je putovanja uključeno. Često letim u Sydney... tako da nam škola od devet do pet, od ponedjeljka do petka, ne ide“, objasnila je.

 

 

Ova promjena načina života dovela je do čestih izostanaka Deje iz škole, što je Kat natjeralo da je upiše na kućno školovanje od sljedeće godine.

„Zaslužuje djetinjstvo“

Ova odluka, iako praktična po Katinom mišljenju, iznenadila je mnoge.

Kritičari su tvrdili da povlačenje djeteta iz formalnog obrazovanja u tako formativnoj dobi zbog nestabilne karijere u društvenim medijima predstavlja zabrinjavajući presedan.

„Shvaćam odakle dolazite, ali samo zapamtite da djevojke diljem svijeta doslovno umiru u pokušaju da se obrazuju“, napisao je jedan komentator, dok je drugi rekao: „Što god odlučili, samo pazite da ona nije prerano bačena u svijet odraslih. Ona zaslužuje djetinjstvo.“

Braneći svoju odluku, Kat je istaknula fleksibilan pristup svoje obitelji obrazovanju i karijeri.

„Deja ide u prvi razred srednje škole... zapravo smo je upisali na kućno školovanje za sljedeću godinu i mislimo da je to najbolje za nju, samo zato što ne želimo da propusti ove prilike“, rekla je.

Dodala je i da će je, ako utvrde da to nije pravo rješenje za Deju, rado vratiti u sustav školovanja.

 

 

„Ako kaže: 'Zapravo, mama, ovo nije nešto u čemu uživam', moći ćemo je vratiti u tradicionalno školovanje“, rekla je.

Mnogi ju podržali

Međutim, mnogi od Katinih vjernih obožavatelja podržali su odluku, rekavši: “Ti si sjajna mama i siguran sam da ćeš učiniti ono što je ispravno za Deju. Ona će rasti i napredovati bilo gdje jer ima sjajnu obitelj“, napisao je jedan obožavatelj.

Drugi je komentirao „mislim da je ona najbolja mama na svijetu, dopušta joj da slijedi svoje snove, ali također pokušava osigurati da i ona ima obrazovanje u svom životu.“

Ranije ovog mjeseca, kada je razmišljala hoće li 12-godišnjakinju povući iz tradicionalnog školovanja, Kat je otkrila da je Deja već izrazila svoj prezir prema školi, rekavši da je u školi zadirkuju „zbog toga tko je“.

„Vi već znate da Deja mrzi školu, jako je pametna, ali uopće ne uživa u njoj“, rekla je u videu na TikToku.

Clark, koja sama nije završila srednju školu i bila je majka tinejdžerica, upotrijebila je svoju najstariju kćer, Latishu, kao primjer promjene karijere.

„Tishu je, na primjer, završila školu i završila je na sveučilištu... A onda smo se počeli baviti podcastingom“, rekla je.

Još vijesti