Izložba u Splitu

Na službenom Facebook profilu Sveučilišta u Splitu objavljena je vijest o otvaranju retrospektivne izložbe Zdravka Milića u splitskoj Sveučilišnoj galeriji.

Izložba „Nebeska arheologija“ može se pogledati od danas, a zatvaranje će biti svečano u društvu autora Zdravka Milića, uz prigodno slovo kustosa izložbe Igora Brešana. Ova retrospektivna izložba slikara iz Labina je već tradicionalno uvrštena u bogati program splitske galerije Brešan.

Iako je najveći dio života stvaralačkim i pedagoškim radom vezan za Labin, Milić je srednjoškolsku izobrazbu završio u Splitu na smjeru odjela grafike. Od 2006. godine je stalno zaposlen kao docent na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, a u zvanju redovitog profesora predaje na kolegijima Slikarstvo i Mozaik.

Spomenuta izložba se bavi nepoznanicama iz svemira, svijetom i zbivanjima koja nije jednostavno protumačiti, a samim time i na njih dati odgovore i tumačenja. Posjetitelji ove izložbe dobit će odgovore na pitanja koja dominiraju splitskim gostovanjem, a pripomenut će ih i sam autor na zatvaranju.

Još vijesti