Poslovnica Hrvatske pošte.

Predblagdansko vrijeme uvijek obilježava veća potrošnja jer se pripremamo za Božić. U skladu sa svojim budžetom, najmilijima ćemo darovati sitnice, a često u traganju za njima „zavirimo“ i u asortimane online trgovina.

Vjerojatno je ovaj veći promet u online dućanima razlog najnovijeg pokušaja prijevare, na koji upozoravaju iz Hrvatske pošte.

Naime, kako objavljuju, putem SMS poruka šire se lažne obavijesti s poveznicom u kojima se od korisnika traži uplata iznosa za isporuku pošiljke.

Lažna poruka na koju upozoravaju iz Hrvatske pošte.

„Nemojte odgovarati na takve poruke ni otvarati poveznice koje se u njima nalaze jer se time izlažete riziku od krađe svojih podataka“, apeliraju na građane koji su dobili ili bi mogli dobiti sličnu poruku.

Najbolji način da prepoznate ovakvu lažnu poruku i obavijest su sumnjiva i čudna e-mail adresa ili poveznica (službena domena Hrvatske pošte je posta.hr), starom logu Hrvatske pošte te pravopisnim i gramatičkim pogreškama.

Lažna poruka na koju upozoravaju iz Hrvatske pošte.

„Najveću sumnju svakako treba pobuditi ako na poveznici trebate unijeti podatke s bankovne kartice“, upozoravaju.

Ukoliko vam stigne ovakva poruka, provjerite telefonski ili odlaskom u najbližu poslovnicu Hrvatske pošte čeka li vas zbilja paket i nikako nemojte upisivati broj bankovnog računa ni na kakve poveznice koje vam se ponude unutar ovakvih, lažnih poruka.

Lažna poruka na koju upozoravaju iz Hrvatske pošte.

Još vijesti