Slika nije pronađena

Ministarstvo znanosti i obrazovanja na svojim je službenim stranicama objavilo Odluku o iznosu subvencija i kvoti za subvencionirano stanovanje u akademskoj godini 2021./2022.

Kako stoji u Odluci, iznos subvencije ostaje isti kao i prošle godine: 200 kuna za stanovanje u studentskom ili učeničkom domu te za privatni smještaj.

Slika nije pronađena Ukinuli besplatan prijevoz studentima: Kažu da su potrošili budžet, a studenti previše putuju

Kako nastavljaju, osim subvencije od 200 kuna za studente, a u skladu s Odlukom Vlade Republike Hrvatske o proglašenju katastrofe na području pogođenom potresom, Ministarstvo će u potpunosti snositi troškove stanovanja u studentskim i učeničkim domovima redovitih studenata koji su ostvarili pravo na subvencionirano stanovanje u akademskoj godini 2021./2022., a koji imaju prebivalište na području gradova i općina Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije i koji mogu u studentskome centru ili učeničkom domu dokazati da su im nekretnine na adresi njihova prebivališta oštećene u potresu označene kategorijom N1, N2 – Neuporabljivo, pišu na svojim službenim stranicama.

Kvota za smještaj kod privatnog stanodavca

Kvote za subvencionirano stanovanje kod privatnoga stanodavca možete vidjeti ovdje u tablici.

Kako stoji u daljnjim točkama, od ukupne kvote za smještaj u studentskome domu Studentskog centra Šibenik, Ministarstvo će osigurati subvenciju u iznosu od 200 kuna za smještaj kod privatnog stanodavca za 229 studenata do useljenja u novi studentski dom. Osim toga, Ministarstvo piše da Studentski centar Varaždin provodi natječaj za smještaj studenata kod privatnih stanodavaca u nekoliko gradova: U Čakovcu, Koprivnici, Križevcima i Bjelovaru., dok Studentski centar u Sisku provodi natječaj za smještaj studenata u Petrinji.

Izvor: mzo.gov.hr

Još vijesti