Studentski obrok iz menze

Izvanredni studenti nažalost nemaju prava na subvencioniranu studentsku prehranu preko studentske kartice poznatije kao „iksica”.

Iako izvanredni, oni su i dalje studenti koji bi također voljeli dobiti jeftiniji topli obrok kao i svi drugi, pogotovo kada u današnje vrijeme svjedočimo izrazito velikim poskupljenjima hrane zbog nastale inflacije. No, za studente u Šibeniku, ta se situacija sada mijenja.

Poznati šibenski restoran za studente „SKVUŠ“ sada je otvorio vrata za sve – i izvanredne studente, kao i za sve ostale građane Šibenika, piše Šibenski portal.

Ovom odlukom mnogim se izvanrednim studentima, ali i ostalim sugrađanima, nudi prilika da pojedu obrok u menzi po pristupačnoj, iako komercijalnoj cijeni.

Osim toga, u šibenskom studentskom restoranu nude i opciju „to go“, što znači da studenti i ostali građani topli obrok mogu ponijeti sa sobom i pojesti ga kod kuće.

Menza je otvorena radnim danom od 12 do 20 sati, s pauzom između ručka i večere, a subotom od 12 do 18:30, ponovo s pauzom između ručka i večere.

Intervju s Mateom Vasilj za mojfaks.hr portal „Hrana u zagrebačkim menzama nedostojna je studenata, budućih nositelja gospodarstva“ – otvoreno o problemima studenata

Siromašna ponuda za vegeterijance i vegane u menzama Kako se hrane vegani i vegetarijanci u studentskim menzama: „Na meniju tortelini od sira u umaku sa sirom?!“

Još vijesti