Poznati chef na udaru kritika – studentski popust u luksuznom restoranu nije oduševio javnost
M. P.
14.04.2023
Slika nije pronađena
Foto: Teen385
Večera od tisuću dolara.
Popularni turski chefNusret Gokce, poznatiji javnosti kao Salt Bae, vlasnik je više restorana diljem svijeta, a međunarodnu slavu postigao je 2017. godine kada je njegov način začinjavanjamesa postao viralan na društvenim mrežama. Nadimak je dobio zbog pokreta kojim soli odrezak mesa nakon što ga stručno isječe.
U svom bostonskomrestoranu ponudio je studentima popust od 30 posto, a upravo zbog toga našao se na udaru oštrih kritika od strane javnosti. Kako piše The Sun, chefovi zlatom omotani odresci studentima bi bili dostupni za nešto više od 1000dolara, a takav odrezak inače košta više od 1500 dolara.
Pratitelje je obavijestio o popustu na opisu ispod fotografije koju je objavio na Instagram profilu, a pozirao je ispred poslovne škole Harvard: „Ja nisam mogao ići u školu, obrazovanje je skupo. Zato dajem 30 posto popusta svim studentima u restoranu Boston Nusr-et.“.
Ovim potezom nije oduševio svoje pratitelje koji smatraju da unatoč popustu, hranu u njegovom restoranu mogu priuštiti samo oni najbogatiji. „Lijepa gesta zapravo, ali i dalje previše košta“, „Studenti nemaju novaca, čovječe“, „Ovo je i dalje precijenjeno“, samo su neki od komentara ispod objave na njegovom profilu, prenosi index.hr.
Pojedini pratitelji dodali su da im nije jasno šali li se s novom objavom ili ne, ali jedno su sigurni, ovakav luksuz nije pogodan za studentski džep.