Slika nije pronađena

Naime, kako se redakciji portala Šibenski požalila jedna Šibenčanka, jučer je uzalud čekala vlak u 4:47 ujutro do Perkovića koji ju vozi za Split, u kojemu radi.

Vlak koji je njena veza do većeg grada uopće nije stigao na peron jer kondukter nije došao na posao.

"Svako jutro putujem vlakom na posao iz Šibenika, a jučer sam radila na daljinu, imam tu mogućnost. U vlaku smo bile jedna studentica i ja, inače je najviše osam putnika na toj relaciji", govori sugovornica uskraćena za uslugu, zajedno još s jednom studenticom.

Kako kaže svjedokinja ovog nemilog događaja, putnika ni inače nema puno, najviše 7-8, no unatoč malom broju korisnika linije, inače je ona uglavnom pouzdana u polasku.

Stigne brže no autobusom, kad vlak dođe

Sugovornica pak naglašava da voli putovati vlakom jer joj za put do Splita treba sat i pol što je pola sata kraće no autobusom, a u sezoni još i više.

K tome, za onoga tko je zaposlen u Splitu, a radno vrijeme počinje mu u 7 sati, vlak je jedini prijevoz koji omogućuje dolazak na vrijeme, u 6,30 sati. Podsjeća da je prije epidemije bilo i ranojutarnjih autobusnih linija, no još uvijek nisu vraćene u prometovanje.

Što ako je studentica propustila ispit?

Šibenčanka se ipak upitala, što ako je studentica zbog ovog propusta HŽ-a bila spriječena izaći na ispit koji nije moguće polagati na daljinu ili ako je propustila kakvu drugu važnu obavezu vezanu uz fakultet.

"Ispričavamo se putnicima zbog otkazivanja vlakova. Kondukter koji je trebao pratiti ranojutarnje vlakove iz osobnih razloga nije došao na smjenu na vrijeme. S obzirom da se vlakovi koje je trebao pratiti ne mogu u promet pustiti bez konduktera te da ugovorni autobusni prijevoznik nije mogao isporučiti autobuse u 60 minuta od predviđenog polaska prvog vlaka, danas, 31. svibnja došlo je do otkazivanja vlakova 5820 (Šibenik 4.53 – Perković 5.23) i 5821 (Perković 5.50 – Šibenik 6.21). U vlaku 5820 bila su dva 2 putnika. Putnici su bili prevezeni prvim sljedećim vlakovima, odnosno vlakovima 5800 (Šibenik 6.27 – Perković 6.57) i 5801 (Perković 7.04 – Šibenik 7.35)", stoji u odgovoru i isprici Ivane Čubelić, glasnogovornice Uprave HŽ Putničkog prijevoza.

izvor: Šibenski.hr

Još vijesti