Nova odluka nizozemske vlade

Nizozemska vlada je u utorak objavila da će mobilni telefoni, tableti i pametni satovi biti zabranjeni u učionicama od 1. siječnja 2024. godine.

Vlastima je u cilju ograničiti sve ono što učenicima odvlači pažnju za vrijeme nastave, a spomenuti uređaji će biti dopušteni samo u neophodnim slučajevima. Pametni uređaji će se moći koristiti za vrijeme sata o digitalnim vještinama.

Ministar obrazovanja, Robbert Dijkgraaf, izjavio je: „Premda su mobilni telefoni sveprisutni u našim životima, ne spadaju u učionice. Učenicima se mora omogućiti potpuna koncentracija za vrijeme nastave i treba im pružiti priliku za kvalitetno usvajanje znanja.“, a zabrana je rezultat dogovora ministarstva, škola i srodnih organizacija, stoji na jutarnji.hr.

Određena znanstvena istraživanja pokazala su da mobilni telefoni smetnja u učionicama, a učenike je nužno zaštititi od tog negativnog utjecaja. Škole imaju pravo provesti zabranu na način koji im najviše odgovara, u slučaju da navedena mjera ne pokaže rezultate, do ljeta 2024. će uslijediti i zakonska pravila

Nova StudiGO epizoda otkriva kako je to studirati u studentima najzanimljivijoj Erasmus destinaciji!

 

 

Još vijesti