Fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu

Kako smo to pisali krajem prošle godine, za dobnu skupinu 20-29 godina udjeli potpune procijepljenosti iznosili su 27.68 posto, odnosno cijepljenosti jednom dozom 40.25 posto. Niska stopa procijepljenosti mladih tema je o kojoj se raspravlja i u susjednoj nam Srbiji u kojoj se od prošle godine na raznim fakultetima, s ciljem promicanja cijepljenja protiv COVID-a, organiziraju i brojne stručne tribine o ovoj temi.


>>>Studenti provode istraživanje o 'gorućoj temi' cijepljenja: U jednome danu prikupili 2 tisuće odgovora – pridružite se i VI<<<


To su za Tanjug rekli anketirani studenti u Studentskom gradu, među kojima je i studentica završne godine Poljoprivrednog fakulteta Marina Terzić koja kaže da nije cijepljena, jer je nedavno preležala koronu, ali da to uskoro planira promijeniti, piše Blic.rs.


"Smatram da je velika odgovornost naročito na nama studentima da treba da se cijepimo i da smo mi ti koji će da daju primjer ostalima, kao i da napokon krenu predavanja u amfiteatrima", rekla je Terzić. Kaže da online predavanja nisu dobra za studente, naročito za brucoše, jer je, dodaje, važno da steknu naviku učenja, odlaženja na predavanja i fakultet.


Sanja Čemerdžić, studentica Pravnog fakulteta, također navodi da nije cijepljena, ali da to planira učiniti kako bi pružila primjer ostalima. "Smatram da smo svi uočili koliko je težak život otkako nas je zadesila pandemija, tako da je u cilju svih nas da ovo što prije prođe", rekla je.


>>>COVID potvrde i u Slavoniji: Na osječko Pravo samo uz 'propusnice', organizirat će i timove za cijepljenje studenata<<<


Student doktorskog studija na Poljoprivrednom fakultetu Vukosav Golubović kaže da je cijepljen i smatra da bi se svi trebali cijepiti, jer je jedan od najvećih razloga taj da se studenti vrate svojim predavanjima i vježbama. Ističe da su predavanja i vježbe i te kako važni studentima u procesu učenja i stvaranja novih vještina.


Dragana Tepavčević, studentica na produženoj godini Poljoprivrednog fakulteta, podržava cijepljenje i dodaje da je cijepljena dvjema dozama Sputnik cjepiva. "Mislim da cjepivo može doprinijeti kraju ove situacije, odnosno prestanku epidemije", rekla je Tepavčević.


>>>Necijepljeni studenti ovog faksa odsad sami plaćaju testiranje: 'Trošak je prevelik, nećemo imati za struju i grijanje…'<<<


Prošlog je tjedna najavljeno da će na Fakultetu političkih znanosti u Beogradu krajem veljače održati tribina o cjepivima protiv COVID-a. Prošle godine tribine o značaju imunizacije organizirane su na Ekonomskom, Rudarsko-geološkom, Pravnom, Matematičkom i Farmaceutskom fakultetu.


I rektor Sveučiliša u Beogradu, Vladan Đokić, najavio je da će se u drugom semestru nastaviti tribine o cijepljenju, uz predavanje stručnjaka iz domene medicinskih znanosti.


izvor: Blic.rs

Još vijesti