Scena iz serije „Squid Game“

Iz Netflixa najavljuju da će svojim korisnicima, osim filmova i serija, početi nuditi i videoigre. Jedna od njih će biti i videoigra po uzoru na hit seriju Squid Game.
Štoviše, ovaj streaming servis kaže da će imati 86 igara dostupnih svojim članovima do kraja 2024. godine.

Netflix ne usporava svoje ambicije u pogledu videoigara, oslanjajući se na ključno intelektualno vlasništvo koje će mu pomoći u razvoju poslovanja. Tvrtka je u tako objavila post u kojem se osvrće na 2024. godinu te najavljuje niz novih naslova koji će stići na platformu, piše Hollywood Reporter.

Ističu da je među igrama na kojima rade i nova videoigra Sonic the Hedgehog, nazvana Sonic Mania Plus, koja će biti ekskluzivna za platformu.

„Možete ponovno oživjeti Sonica iz prošlosti s uzbudljivim novim zaokretom u klasičnim zonama dok se borite protiv novih šefova i vojske zlih robota dr. Eggmana“, ističu.

Mnoštvo videoigara u idućoj godini

Osim toga, razvijaju i igru temeljenu na vlastitoj franšizi Squid Game, „u kojoj se možete natjecati s drugim igračima u igrama iz hit serije.“ Netflix također razvija videoigru Rebel Moon zajedno sa Super Evil Megacorp.

Ostale igre koje dolaze u 2024. godini uključuju naslove temeljene na Money Heist, Virgin River i Chicken Run, kao i neke značajne mobilne igre poput Monument Valley 1 i 2, Cosy Grove: Camp Spirit i nove naslove poput FashionVerse i Game Dev Tycoon.

Čini se da je Netflix još uvijek predan igricama i da planira miješati originalne naslove s igrama, bilo da se radi o Netflixovim originalima poput Squid Game ili drugim likovima poput Seginog Sonica.

Tvrtka kaže da će do kraja 2024. godine imati 86 dostupnih igara, s još njih 90 u razvoju.

Još vijesti