Filmska večer

Od lansiranja ovog servisa, Netflix se pokazao kao jedna od onih aplikacija kojoj olako dajemo pristup prijateljima i partnerima, a samim time i lako izgubimo dojam o tome tko je sve ulogiran našom šifrom i na kojim sve uređajima.

Činjenica da serije i filmove na ovom servisu možemo gledati bilo gdje i na bilo kojem uređaju svakako je doprinijela ovom kaosu sa dijeljenjem pristupne šifre.

Ako ste i vi „široke ruke“ kad je Netflix u pitanju, nemate se razloga čuditi kad vam među favoritima ili nedavno odgledanim filmovima „iskoči“ nešto što niste gledali niti ste ikada planirali, a možda osjetite i navalu neugode ako ste u društvu prilikom pokretanja aplikacije.

U svakom trenutku provjerite tko je ulogiran vašim podacima

Nova opcija koju vam nudi Netflix „očistit“ će sve neželjene „slijepe putnike“ na vašem računu koji gledaju omiljene serije i filmove bez vašeg znanja. U slučaju da se radi o bivšim (prijateljima ili partnerima), ovo bi mogao biti jedan od koraka emocionalnog pročišćavanja koje nam je svima poznato.

Oko naziva se nisu mnogo potrudili stoga ćete „čišćenje“ potražiti pod opcijom „Managing Access and Devices“ koja vam pokazuje sve uređaje na kojima ste prijavljeni (ili svi drugi s kojima ste podijelili svoju lozinku). Osim toga, pokazuje vam i poziciju ovih uređaja, bilo gdje u svijetu, kao i vrijeme kad je netko gledao neki sadržaj na njima.

Netflix streaming servis

Opcija je dostupna web, iOs i Android korisnicima, a omogućava vam lako „izbacivanje“ svih uređaja na kojima je netko prijavljen vašom lozinkom, samo jednim klikom na opciju „Sign Out“ u slučaju uređaja kojemu želite prekinuti pristup servisu.

Korisnici diljem svijeta vesele se što će napokon moći odlijepiti „pijavice“ koje konzumiraju sadržaj s njihovog računa, bili to bivši partneri ili čak svekrve i punice, dok se „pijavice“ nadaju da osobe čije račune „sisaju“ ipak neće pročitati ovu vijest o novoj opciji reduciranja pristupa.

Ima i onih koji smatraju da je ovo „trik“ dotičnog streaming servisa kojime pokušava prisiliti što više ljudi da se na njega i pretplate kao i onih skeptika kojima nije jasno zbog čega je potrebno uvoditi novu opciju unutar servisa, umjesto jednostavnog mijenjanja lozinke.

Djevojka s laptopom u knjižnici. Studenti za laptopom provedu 40 sati tjedno i ne, ne koriste ih samo za učenje i pisanje seminara

Još vijesti