Fightbotics su borbe robota u organizaciji studenata

Ovog vikenda se u klubu Močvara održava zanimljiv i kaotičan događaj. U nedjelju 3. prosinca će se ondje održati borbe robota pod imenom Fightbotics. Događaj organizira Strojarnica - studentski makerspace, neprofitna studentska udruga kojoj je cilj promovirati STEM te samostalni i kreativni rad.

Na natjecanje su se prijavili timovi koji su izradili vlastite borbene robote. Ove borbe robota će biti treće po redu, a ističu da će ovoga puta sudjelovati i najveći broj ekipa dosad. Posjetiteljima obećavaju puno iskri, vatre i eksplozije.

Inače, Fightbotics je natjecanje u organizaciji studenata FSB-a i FER-a koje entuzijastima omogućuje da upogone svoje robote i međusobno se bore na jedinstvenom događaju u custom-made areni za borbu. Na natjecanje se mogu prijaviti srednjoškolci, studenti, hobisti i tvrtke te je sudjelovanje otvoreno i besplatno za sve. U sklopu natjecanja organiziraju se i praktične radionice koje odabranim studentskim timovima daju priliku da osmišljene koncepte borbenih robota prenesu u stvarnost.

Kako izgleda natjecanje?

Svaka borba će trajati maksimalno tri minute. Ako tijekom tri minute borbe dođe do knockouta, pobjednički je onaj bot koji ga je izvršio. Ako nakon tri minute oba borbena robota prežive ili se istovremeno knockoutiraju, pobjednika će odrediti suci.

Borbe će se bodovati s obzirom na tri stavke: oštećenje protivničkog bota, agresivnost i kontrola. Borbe ocjenjuju suci koji će svakom botu dodijeliti određen broj bodova s obzirom na borbu, a pobjednik je onaj koji ima više bodova.

Ulaznice za Fightbotics iznose pet eura, a mogu se kupiti preko sustava Eventim.

Još vijesti