Ove su životinje osvojile srca posjetitelja

Jesen je idealno razdoblje za kratka putovanja ili jednodnevne izlete u prirodu. Neovisno o tome gdje se nalazite, Hrvatska i susjedne zemlje imaju brojne lokacije koje su idealne za šetnje i boravak na otvorenom. Jednodnevni izleti su odlična ideja za one koji se žele oporaviti od svakodnevnih obaveza i napuniti baterije za nove pobjede.

Donosimo ti nekoliko lokacija za koje ste sigurno čuli, a sada je i pravo vrijeme da ih posjetite i uživate u ljepoti krajolika.

Seoski turizam Kezele

Na imanju su uređene drvene kućice stare oko 100 godina, u kojima se uživaju jela iz domaće kuhinje i vina iz njihovog podruma. Cijeli doživljaj zaokružuje pogled na vinograde, štala s domaćim životinjama i etnografska zbirka s čudesnim starinama. Osim uživanja u domaćim specijalitetima, imanje nudi i druge aktivnosti, a neke od njih su: bicikliranje, degustacija vina, jahanje za početnike i vožnja čamcem.

 

Ranč Dolina Jelena

Ovo je jedinstveni zoološki vrt na otvorenom koji se prostire na 15 hektara, a dom je za više od 100 jedinki divljači. U Dolini Jelena se nalaze plahe srne i košute koje posjetiteljima jedu iz ruke, a obilazak ranča traje oko sat i pol.

 

Alpaka ranč

Riječ je o životinjama iz porodica deve koje su tipične za Južnu Ameriku. Ovaj ranč se nalazi u Sloveniji, na samo sat i pol vožnje od Zagreba, a nudi nezaboravno iskustvo koje ćete pamtiti cijeli život. Ako posjetite ovo mjesto imat ćete priliku hraniti i igrati se s ovim razigranim životinjama koje su osvojile srca posjetitelja.


 

Izletište Cowboy

Ranč Cowboy je izletište, a ujedno i restoran koji je smješten na samo 10 minuta od Novog Zagreba, a to je mjesto koje spaja tradicionalna i moderna vremena. Vikendima nude šetnju na konjima uz pratnju, a oni hrabri ih mogu i zajahati. Posjetite i uvjerite se sami u ljepotu i energiju koju nam daje priroda.

 

Kanjon Kamačnik

Ovo je idealno mjesto za aktivni odmor, a nalazi se u Vrbovskom na mjestu gdje se potok Kamačnik ulijeva u rijeku Dobru i prati njegov tok sve do izvora. Na samo ušću je smješten i ugostiteljski objekt „Kamačnik“ gdje se možete odmoriti i uživati u autohtonim proizvodima i gastronomskim specijalitetima.

 

 

Još vijesti