Snimanje videa

Studenti kreativci, imate priliku osvojiti novčanu nagradu u iznosu od čak 500 eura! Naime, Središnji državni ured za demografiju i mlade na svojim službenim web stranicama objavio je Javni poziv za dodjelu nagrade za najbolju fotografiju i videozapis pod nazivom „Hrvatska očima mladih“ za 2023. godinu.

Radi se o natječaju kojim će se izabrati najbolja fotografija i videozapis, a kojim Središnji državni ured za demografiju i mlade želi potaknuti kreativno i umjetničko izražavanje mladih. Pravo na sudjelovanje u ovom natječaju imaju svi redovni učenici i studenti u Republici Hrvatskoj.

Motiv fotografije ili videozapisa u trajanju od maksimalno jedne minute, moraju biti vezani uz „neko mjesto ili događaje u svom neposrednom okruženju koje odražava glavnu temu Međunarodnog dana mladih te ciljeve i principe Europske godine vještina iz perspektive mladih“, kako navode u službenom dokumentu Javnog poziva.

Prva nagrada iznosi 500 eura

Iz Središnjeg ureda ističu da osim poticanja umjetničkog izražavanja i kreativnosti, ovim natječajem žele dodatno osnažiti participaciju mladih osoba u području kulture i umjetnosti. Tako će se nagrade dijeliti u dvije kategorije, za fotografiju i video, a iznosi nagrađenih su sljedeći: prvo mjesto dobiva 500 eura, drugo mjesto 200 eura, a treće mjesto će biti nagrađeno u iznosu od 100 eura.

Ono što je bitno jest da redovni učenici i studenti imaju od 15 do 30 godina, a svaki natjecatelj može poslati po jedan sadržaj iz svake kategorije, odnosno po jedno fotografiju ili jedan video u trajanju od maksimalno jedne minute. Cijeli dokument ovog Javnog poziva možete preuzeti OVDJE, a svim sudionicima želimo sreću u ovom natjecanju!

Još vijesti