Galerija Turističko razgledavanje plitvica brodom Jesen je najljepša u prirodi, pogotovo na Plitvičkim jezerima. Turisti obilaze Plitvička jezera +4 Sve nijanse jeseni na Plitvičkim jezerima...

Nakon vrućeg, sunčanog i aktivnog ljeta, dolazi vrijeme za bezbroj nijansi jeseni, kišu, pomalo sjetno i nostalgično raspoloženje na samom početku nove akademske godine koje će ubrzo zamijeniti užurbanost i stres zbog turbo-brzine u koju nas tjeraju obaveze na fakultetu.

Zašto se ne počastiti predivnim izletom u prirodu, po povoljnoj cijeni?

Promo-cijena u Mjesecu hrvatskog turizma

Već tradicionalno, Nacionalni park Plitvička jezera u Mjesecu hrvatskog turizma nude povoljniju cijenu ulaznica svim posjetiteljima.

I dok je proteklih godina povoljniji tjedan varirao vremenski, pa bi nekada bio u prvoj, a nekad u drugoj polovini listopada, ovaj put imate priliku uštediti koju kunu i uživati u ljepotama ovog hrvatskog dragulja na samom početku mjeseca, od 1. do 9.10.

Ovih tjedan dana za ulaznicu ćete morati izdvojiti samo 80 kuna, što je odlična prilika za uštedu, jer je u listopadu cijena redovne studentske karte čak 30 kuna viša i iznosi 110 kuna. Za ostalo građanstvo ova je cijena još i viša pa u listopadu iznosi 180 kuna, a u periodu od lipnja do kraja rujna čak 300 kuna!

Nacionalni park Plitvička jezera najstariji je i najveći nacionalni park Republike Hrvatske.

Prvi hrvatski nacionalni park

Svojom iznimnom prirodnom ljepotom ovo je područje oduvijek privlačilo zaljubljenike u prirodu, pa je već 8. travnja 1949. godine proglašeno prvim nacionalnim parkom u Hrvatskoj.

Iako je park predivan u bilo koje doba godine, jesen je ipak posebna i nudi poseban doživljaj veličanstvene prirode u svom jesenskom izdanju: jutarnje izmaglice, nebrojene nijanse zlata, okera i vina na listopadnome drveću, tihi smiraj prirode koja će uskoro utonuti u zimsku hibernaciju i odmor do nove vegetativne sezone.

S obzirom na blizinu Zagreba, ali i Rijeke, Plitvička jezera su idealna lokacija za izlet i punjenje baterija u prirodi, što nam je svima potrebno, posebice prije početka prvih kolokvija i seminara.

Još vijesti