Umjetna inteligencija

Svjetski poznato sveučilište uvest će novu metodu podučavanja na jednom kolegiju. Naime, od nove akademske godine, koja kreće na jesen, uvest će AI Chatbot, vrstu umjetne inteligenciju sličnu ChatGPT-u koja će poslužiti umjesto stvarnog i fizički prisutnog profesora.

Umjetna inteligencija tamo će služiti kao instruktor studentima na kolegiju Computer Science 50: Introduction to Comuputer Science (CS509). Kako piše Independent, profesor sa Sveučilišta Harvard, David Malan, tvrdi da će ovaj oblik nastave pružati pružiti podršku i pomoć studentima 24 sata dnevno, 7 dana tjedno.

Pronalazit će greške studenata

Glavna zadaća AI Chatbota bit će pružiti povratne informacije studentima o njihovom radu, ali će i pronalaziti njihove greške napravljene u programskim kodovima. No, s obzirom na to da postoje i negativne strane umjetne inteligencije, jer još uvijek nitko ne može u potpunosti zamijeniti sposobnost čovjeka, profesor Malan napomenuo je kako će upozoriti studente na potencijalne probleme.

On će svojim studentima preporučiti da, bez obzira na savjete umjetne inteligencije, oni „uvijek moraju razmišljati kritički“ u slučaju dezinformacija za koje postoji potencijalna opasnost od strane umjetne inteligencije.

„AI alati će postati bolji samo uz povratne informacije od studenata i nastavnika. Dakle, i oni će biti veliki dio procesa“, rekao je profesor Malan kako navodi Independent.

Treba li se umjetna inteligencija uvesti i na hrvatskim sveučilištima?

Ukupno glasova:

Još vijesti