Proširenje suradnje

Na službenoj Facebook stranici Sveučilišta u Zagrebu, objavljeno je vijest o radnom sastanku članova uprave Sveučilišta s predstavnicima drugih sastavnica.

Tema sastanka je proširenje suradnje s visokoobrazovnim institucijama i gospodarskim subjektima u Indoneziji. Cilj održanog sastanka je bio inicijalan zajednički dogovor oko stvaranje preduvjeta za sklapanje bilateralnih sporazuma radi razmjene studenata te osnaživanje projektne i gospodarske suradnje institucija dvaju zemalja.

Ova inicijativa je pokrenuta prije više od mjesec dana na Sveučilištu u Zagrebu kada su se sastali predstavnici izaslanstva Republike Indonezije i Sveučilišta u Zagrebu. Na tom sastanku su sudjelovali visoki predstavnici iz politike, a najviše se razgovaralo o izazovima koje nosi ta suradnja.

Indonezija svojim ubrzanim razvojem i tehnološkim napretkom ulazi u skupinu najvećih ekonomija na svijetu, pa je tako i privlačna znanstvenoj i gospodarskoj zajednici u Hrvatskoj. Jedan od zajedničkih ciljeva je i internacionalizacija visokoga obrazovanja i potencijal dugoročne suradnje.

 

Još vijesti