Dobitnice nagrada

Na svečanoj dodjeli u Zagrebu, koja se održala 5. prosinca, proglašeni su pobjednici petnaestog po redu Volonterskog Oskara.

Ni ovogodišnji Volonterski Oskar nije razočarao. Jedna od najvrjednijih nagrada dodijeljena je pojedincima koji su se istaknuli svojim volonterskim angažmanom tijekom cijele godine. Osim samog volonterskog angažmana, trudili su se proširiti svijest o volontiranju i time potaknuti druge da isprobaju koje sve benefite volontiranje donosi – kako za one kojima je potrebna pomoć volontera, ali i za one koji pomažu volontiranjem.

Volonterski Oskar je godišnja nagrada za volontera/ku godine koja se dodjeljuje za individualni volonterski doprinos na području Grada Zagreba. Dodjeljivanjem Volonterskog Oskara želi se istaknuti poseban i nezamjenjiv doprinos kojeg volonterke i volonteri daju razvoju zajednice i poboljšanju kvalitete života u Gradu Zagrebu. Od 2022. godine Volonterski Oskar dodjeljuje se i obrazovnom i poslovnom sektoru koji doprinose rješavanju društvenih problema na području Grada Zagreba.

Kako bi ušli u kategoriju za volontera/ku godine bilo je potrebno ispuniti određene uvjete. Sudjelovati je mogla svaka osoba starija od 15 godina, koja je obavljala volonterske aktivnosti u skladu sa Zakonom o volontiranju, prikupila najmanje 80 volonterskih sati u prvih 10 mjeseci 2023. godine na području Grada Zagreba, te sudjelovala u volonterskim angažmanima koji su trajali najmanje tri mjeseca u tekućoj godini. Prednost su ostvarili kandidati koji su volontirali i prethodnih godina.

Dobitnica ovogodišnjeg Volonterskog Oskara za volonterku godine je Sara Terzić – Udruga za promicanje potreba djece, mladih i odraslih s posebnim potrebama „Smiješak za sve“.

Dobitnica ovogodišnjeg Volonterskog Oskara za životno djelo je Ljeposlava Barta iz Udruge umirovljenika Novi Zagreb. Svojim cjeloživotnim zalaganjem i pomaganjem kroz brojne volonterske akcije dala je nemjerljivo puno zajednici.

Nagradu Volonterski Oskar dodijelio je Volonterski centar Zagreb u suradnji s Gradom Zagrebom, Gradskim uredom za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom.

Još vijesti