Dizajnerica odjeće.

Pulsko Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika poziva sve mlade neafirmirane i buduće dizajnere te dizajnerice iz Hrvatske i inozemstva da se prijave na ovaj nagradni natječaj!

Bitno je da imate od 15 do 25 godina, bez obzira na formalno obrazovanje, kako navode iz HUIU-a na svojim službenim web stranicama. Natječaj se provodi u okviru projekta MODOMETRIJA na temu mode budućnosti iz 2050. godine.

Tema je moda budućnosti

Ono što mladi dizajneri trebaju, koji se žele prijaviti na ovaj natječaj, jest poslati izrađenih skica za pet modela koji predstavljaju njihovu mini kolekciju na već spomenutu temu „2050. – Moda budućnosti“. Postoje dvije kategorije u sklopu ovog natječaja, prva je ona u koju pripadaju mladi od 15 do 19 godina, a druga gdje su oni mladi u rasponu od 20 do 25 godina.

Zainteresirani mladi neafirmirani i kreativni dizajneri svoje skice, odnosno potrebnu kolekciju mogu poslati sve do 20. svibnja ove godine. Kako navode u ostatku natječaja, kolekcija osim što mora sadržavati pet skica modela, jednog od njih treba posebno naznačiti kao model koji će biti izveden za sudjelovanje u drugom krugu ovog natjecanja.

U drugom krugu kreće izrada modela

Dizajneri će rezultate, ali i obavijest o tome jesu li prošli u drugi krug ili ne, dobiti na e-mail najkasnije do 15. lipnja 2023. godine. Drugi krug ovog natjecanja iziskuje da se izradi već naznačeni model iz kolekcije koja je bila potrebna za prvi krug, a to mora dokazati fotografijama tog izrađenog modela koje je onda potrebno poslati udruzi do 1. kolovoza ove godine.

Ne samo da će oni biti i finalisti drugog kruga, već će i sudjelovati na snimanju virtualne modne revije tijekom listopada ove godine u Puli. Više o informacijama natječaja, ali i o načinu prijave pogledajte OVDJE.

izvor: www.huiu.hr

Još vijesti