Svaka čast!

Matura i upisi na fakultet su vrlo stresni pa ne sumnjamo da trenutno proživljavaš pravi kaos. Donosimo ti jednu inspirativnu priču. Naime, maturant srednje škole u Louisiani primio je više od 170 pisama o prijemu na fakultet i više od 9 milijuna dolara u ponudama za stipendije.

Dennis Maliq Barnes, 16-godišnji maturant Međunarodne srednje škole u New Orleansu, rekao je za CNN da u početku nije želio postavljati nikakve rekorde.

„Kako sam se prijavljivao u više škola, kako su moji brojevi rasli, uz financijsku pomoć i prijeme na sveučilišta, postao sam zaintrigiran“, rekao je Barnes, dodajući da je, kada mu je rečeno da je blizu rekorda, „jednostavno nastavio“.

Postavio novi svjetski rekord

Barnes je rekao da se počeo prijavljivati na fakultete u kolovozu 2022. i s ponosom je gledao primanja i stipendije.

„Nije bilo iznenađenje za mene kad sam dosegao taj broj", rekao je Barnes.

Školski dužnosnici kažu da Barnesovo postignuće postavlja novi svjetski rekord i obratili su se Guinnessovoj knjizi svjetskih rekorda kako bi to učinili službenim, prema Clarku Castleu, glasnogovorniku škole i Barnesa.

Barnes ima prosjek ocjena 4,98 i maturirat će dvije godine ranije te nije odlučio koji će faks pohađati na jesen.

Konačnu odluku će još objaviti

„Ne znam kamo želim ići“, rekao je Barnes. „Namjeravam se baviti informatikom“, a zatim ići na pravni fakultet“, dodao je.

Barnes zasluge za svoja postignuća pripisuje svojoj obitelji i prijateljima te vjeri u Boga.

„Ja sam bogobojazan mladić; meni je Bog na prvom mjestu”, rekao je.
Barnes se prijavio na 200 fakulteta i planira objaviti svoju konačnu odluku početkom svibnja prije mature 24. svibnja.

Osim ako i ti ne želiš oboriti Guinnessov svjetski rekord, nemoj ovo shvatiti kao pritisak. Nije važno hoćeš li biti među prvih pet ili zadnjih pet na ljestvici upisanih i na koliko fakulteta ćeš ostvariti pravo upisa. Na kraju je najvažnije da si zadovoljan svojim odabirom. Na maturi daj sve od sebe i samo pusti da se sve stvari poslože na svoje mjesto.

Izvor: CNN.com

Još vijesti