Studenti tulumare na vrlo opasnom mjestu!

S ljepšim i dužim, toplijim danima, svi, a pogotovo mladi, izlaze više i druže se na otvorenom. Osim toga, popuštanjem mjera nakon dvije godine restrikcija, potreba za druženjem i nadoknađivanjem propuštenoga gotovo da je opipljiva.

Kao što je u Zagrebu jedno od najpopularnijih 'korona' mjesta za okupljanje mladih bilo ispred Hrvatskog narodnog kazališta i Arhiva, a potom na Jarunu, tako je jedno od popularnijih "okupljališta" mladih u Beogradu kod Studentskog grada, pokraj autoceste i Bloka 37.

Podsjetimo, prošle smo godine prenosili novosti o improviziranog, no jako opasnom "party-mjestu" beogradskih studenata kraj autoputa, na koje su se uzalud žalili stanari Bloka 37, kako medijima tako i policiji, no bezuspješno.

"Počeli su"

Jedan stanovnik Bloka 37 kazao je da je sezona okupljanja mladih počela već 19. svibnja. "Taj četvrtak ponovo je počelo s tulumima, posle ponoći. Kao i svaki put, donijeli su ogromne bluetooth zvučnike, okupili se na 'otoku' autoceste i pustili muziku", priča R. Đ. za Telegraf.rs.

Tulum u studentskoj sobi Tambura u 5 ujutro: Studentica iz Splita zbog glasne glazbe završila dvaput na sudu

Ovog puta, stanari kažu kako su sretni jer odmah po prijavi nadležni reagiraju, pa policija izlazi na teren. "Okupljeni se tada raziđu, pa ne traje sve do jutra. Najčešće se onda maknu pored jedne firme gdje su parkirani bageri i tamo nastavljaju s tulumom", dodaje sugovornik.

"Nemamo mira, đubre se i dalje gomila"

Sugovornik je napomenuo kako je prošli petak situacija bila najalarmantnija budući da se pojavilo preko 500 osoba.

"Bilo ih je sigurno i više od tog broja. Ogromna gužva i buka. Došla je čak i jedna 'marica'. Jedino su se tu večer svi razbježali, krenuli su preskakati ograde i više ih nismo čuli", dodao je još jedan sugovornik, pritom spominjući da srećom nitko nije bio ozlijeđen.

"To je autocesta, opasno je i zabranjeno da se pješaci tuda kreću. Ako se dogodi kakvo zlo, onda će svi optužiti vozača. Doslovno su ovdje svi ugroženi", brinu stanari, a usto i napominju kako studenti ostavljaju iznimno puno smeća nakon svojih tuluma.

Prošle godine su problemi sa ovim okupljalištem punili stupce regionalnih medija s obzirom na to da su se studenti tamo okupljali gotovo svakodnevno kroz ljetne mjesece, što je stanare Bloka 37 dovodilo do ludila uzrokujući im nesanicu i frustraciju ponavljajućeg problema. Tada je izbilo i nekoliko masovnih tučnjava, no, policija nije reagirala.

"Jedna tučnjava se dogodila u noći između 12. i 13. svibnja, kao i sada u nedjelju, ali su se zadržali kao uvijek do pola 4 ujutro. Policija je intervenirala jer je prijavljena masovna tuča, taj prvi put, ali nitko nije rastjeran"; kazao je svjedok događanja prošle godine.

"Nemamo mira, đubre se i dalje gomila. Čak su u svojoj oholosti i bahatosti poskidali prometne znakove na ulaznoj traci", dodao je sugovornik lani.

izvor: telegraf.rs

Još vijesti