Privatni smještaj skupa je opcija za studente.

Jedna lijepa vijest za redovne studente stiže iz Varaždinske županije, ali, naravno, samo za one koji žive na istom području.

Kako navode Varaždinske vijesti, u Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade osigurali su sredstva za ovu vrstu pomoći. Naime, djelomično će financirati troškove stanovanja redovnim studentima koji stanuju kod privatnih stanodavaca.

U pitanju je jednokratni iznos od 248,86 eura, odnosno 1875 kuna za svakog studenta-dobitnika.

Dobivaju svi na listi čekanja koji su ostvarili pravo

Ovaj natječaj se odnosi na studente koji su natječajem Studentskog centra u Varaždinu za tekuću akademsku godinu 2022./2023., ispunjavali uvjete propisane Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje, no koji ipak nisu ostvarili pravo smještaja u studentskom domu već su smještani na listu čekanja.

Ovim sporazumom o jednokratnoj subvenciji, potpisanim od strane župana, Anđelka Stričaka i ravnatelja Studentskog centra u Varaždinu, Nenada Milijaša, mogu se nadati financijskoj pomoći koja će im u ovo vrijeme dobro doći kako bi lakše „pokrili” sve više troškove života i stanovanja.

izvor: www.varazdinske-vijesti.hr

Još vijesti