Dubrovnik

Studentski život sve je skuplji, a standard sve manji. To se podudara i sa životom svih drugih ljudi u Hrvatskoj, s obzirom na izrazito velika poskupljenja kojima svjedočimo gotovo svakodnevno. Samim time, studenti su često u nepovoljnim situacijama gdje moraju često razmišljati o tome kako će raspodijeliti svoje financije, a da bi im ostalo za sve potrebe koje imaju.

Ova studentica, koja studira i živi u Dubrovniku, odlučila je pratiti svoje financije i napravljene troškove unutar perioda od mjesec dana te na kraju mjeseca vidjeti, koliko novaca joj je potrebno za život.

Hrana najskuplja

Za početak, krenula je nabrajati sve troškove koje ima na mjesečnoj bazi, a gotovo najviše izdvaja za hranu na koju mjesečno potroši otprilike 129 eura i 40 centi.

Nadalje, ona živi u studentskom domu kojeg plaća 112 eura i 80 centi, a uz to, plaća i pranje odjeće na koje je tog mjeseca potrošila 9 eura i 32 centa, iako se taj trošak zna popeti čak i do 13 eura, kako govori dubrovačka studentica u videu.

Od ostalih troškova izdvaja pokaz za javni prijevoz, čija cijena iznosi 6 eura i 66 centi, odlazak na kave koje mjesečno plaća otprilike 37 eura i 48 centi te cigarete koje povremeno kupuje, a stoje ju 14 eura i 64 centa.

Troškovi kava i cigareta variraju

No, za troškove odlaska na kave i kupovine cigareta napominje kako variraju, s obzirom na to da nekad odlazi češće, nekad rjeđe, a isto to vrijedi i kod kupovanja cigareta.

@marijanatadicc Iako nekad si kupim nesto od odjece ali to ne bude svaki mjesec pa nisam racunala… #foryou #fyp #viral #howmuchispendinamonth #student #college #fakultet #potrošnja #balkan ♬ Chill Vibes - Tollan Kim

Nadalje, plaća mobitel 14 eura i 64 centa, za higijenske potrepštine i kozmetiku otprilike izdvaja 26 eura. Na kraju, u troškove računa i odlazak u svoj rodni kraj jednom mjesečno, čiji prijevoz iznosi 30-ak eura, kao i otprilike jedan izlazak mjesečno koji, također, iznosi otprilike 30 eura.

Ukupno više od 400 eura

Krajnji iznos svih navedenih troškova iznosi otprilike između 410 i 412 eura. U nekadašnjoj valuti, to bi bilo nešto više od 3.000 kuna, a u komentarima ispod njezinog videa naišli smo na mnogobrojne komentare onih koji misle kako je to previše, dok ima onih koji misle kako ova dubrovačka studentica odlično raspolaže sa svojim financijama.

U svakom slučaju, tijekom trenutne situacije koja vlada na svjetskom razini, studentima je teško balansirati i uskladiti sve troškove, a moramo priznati da se ova studentica s njima dobro nosi!

Koliko vi trošite na mjesečnoj razini?

Ukupno glasova:

Još vijesti