Slika nije pronađena

Jedan od kandidata za gradonačelnika Splita, Aris Zlodre, član Domovinskog pokreta, smatra da je moguće umirovljenicima, učenicima i studentima pomoći u očuvanju standarda koji je narušen inflacijom i skorim uvođenjem eura.

Kako smatra, cijena javnog prijevoza previsoka je, a to treba korigirati po mogućnosti tako da im prijevoz autobusom bude besplatan.

Slika nije pronađena Od jeseni skuplji studentski pokaz u ovom sveučilišnom gradu: Nova cijena nije sitnica

Ključ osiguravanja dodatnog novca koji bi za to bio potreban vidi u boljem upravljanju gradskom imovinom i boljem upravljanju starom gradskom jezgrom i kulturnom baštinom ovog grada, piše Dalmacija News.

Prometne gužve najveći problem Splita

Prometne gužve i općenito problemi vezani uz promet jedan su od najvećih problema grada Splita, smatra Aris te dodaje da ovaj problem postaje i sve veća prepreka razvoju grada.

Prometne gužve i nedostatak parkinga izravna su posljedica loše organiziranog javnog prijevoza. Tu se prvenstveno misli na, za naše prilike i standard, izuzetno skup javni prijevoz.

"Zbog visokih cijena autobusnih karata većina naših sugrađana preferira osobne automobile. To dovodi do gužvi, nedostatka parkinga i otežanog funkcioniranja čitavog grada. Naš je cilj učiniti javni prijevoz popularnim, prvenstveno nižim cijenama autobusnih karata. Za umirovljenike, učenike i studente javni prijevoz treba biti besplatan", najavljuje.

Ideju o tome kako pronaći taj novac, u periodu kad gorivo poskupljuje tjedan za tjednom, traži u boljoj turističkoj eksploataciji kulturnom baštinom grada i starom gradskom jezgrom.

"Dubrovnik samo od zidina godišnje uprihodi gotovo 300 milijuna kuna. Split još uvijek nije aktivirao ni iskoristio niti metra zidina Palače", navodi Zlodre te dodaje da je drugi vrijedan resurs Splita obalni pojas, čije će korištenje dodatno preispitati.

izvor: dalmacijanews.hr

Još vijesti