Ljenčarenje

Japanci su poznati kao narod koji žive najduže na svijetu, a zapadnjacima su često enigma. To je vrijedan i radišan narod, a od njih se može i svašta naučiti.

Da bi prevladali lijenost i besposličarenje, izmislili su nepogrešivu metodu koja poboljšava dnevnu rutinu te pokazuje iznenađujuće rezultate. Riječ je o metodi „Kaizen“, što znači promjena na bolje, a pomaže im da postignu svoje ciljeve i žive zdraviji život.

Spomenutu metodu tumače kao kontinuirano poboljšanje, a izraz je u početku označavao napredak koji su japanske tvrtke postigle malim koracima nakon rata. Strategija je zapravo jednostavna, barem njima, samo treba obaviti radnju koju ste skloni odgoditi, piše na weforum.org.

Tako dan za danom, pokušajte vrijeme posvetiti određenoj radnji i tako ćete održavati rutinu. Pa tako možete početi trčati pet minuta dnevno, a kad postignete rutinu možete povećavati minutažu do svoje idealne vježbe.

Poruka je da moramo naučiti da ne možemo sve postići odmah, već je za postizanje rezultata potrebna stalna predanost koja nas čini boljima.

 

Još vijesti