Izrada rampe od lego kockica.

Još do rujna prošle godine, gradska knjižnica „Marija Jurić Zagorka“, koja se nalazi u strogom centru Zagreba, ispred svojih vrata imala je napravljenu malu, amatersku, ali slatku rampu koja je omogućavala osobama s invaliditetom pristup za ulaz u knjižnicu.

No, upravo prošle jeseni ta rampa je ukradena. Nema osobe koja nije uspjela primijetiti tu rampu, s obzirom na to da je ona bila napravljena od lego kockica, a to je i razlog zašto je postala tako popularna i među građanima, ali i turistima koji posjećuju Zagreb.

Skupljene donacije za nove rampe

Međutim, ova rampa se vraća! Ponovno je u izradi od strane Centra za mlade Zagreb, kako su objavili na svojem Facebook profilu. Kako pišu, osvrćući se na prošlogodišnje krađe lego rampi, uspjeli su prikupiti dovoljno donacija kojima mogu napraviti potpuno nove!

„Primili smo veliki broj poruka podrške i želja da se pomogne u nabavi novih rampi. Donacijom Zaklade Novo sutra i vas, dobrih ljudi, nabavili smo lego kockice za izradu novih rampi za osobe s invaliditetom i djecu u kolicima“, napisali su iz Centra za mlade Zagreb.

Potrebni su im volonteri

Zahvalni su svima koji su pomogli u donacijama za izradu novih rampi, no, trebaju još jedan oblik pomoći. Naime, sada traže i volontere/ke koji će im pomoći u izradi rampi od lego kockica, pa se svi zainteresirani mogu javiti i prijaviti putem ovog linka!

Spojite ugodno s korisnim, pomozite Centru za mlade i svima koji će rampu koristiti, a usput se i zabavite tijekom slaganja lego kockica! Takva aktivnost idealna je za pauze između učenja.
 

Još vijesti