Koliko ste inteligentni?

Inteligencija, baš kao i druge osobine, varira među ljudima. I dok se neki mogu pohvaliti visokim IQ-om, drugi zasigurno imaju neke druge kvalitete koje im svjetlaju obraz.

O tome koliko je bitno imati visok IQ često razmišljaju i studenti, kojima možda učenje ne ide od ruke. No, takve stvari vas ne bi trebale previše mučiti. Kvocijent inteligencije možda se i mjeri brojčano i standardiziranim testovima, ali postoje i druge stvari koje dokazuju koliko ste inteligentni.

Health Line navodi neke začuđujuće znakove koji dokazuju da ste natprosječno inteligentni. Zato ne gubi nadu, već prouči koji su to znakovi jer ćeš u njima sigurno pronaći i sebe!

Empatičnost

Empatičnost je ključna komponenta inteligencije kod svakog čovjeka. Ona se odnosi na sposobnost da razumiješ emocije drugih ljudi, kao i svoje vlastite, i izražavaš ih na zdrav način.

Voliš samoću

Cijeniš samoću više nego druženje s prijateljima koji to zapravo nisu. Upravo zbog toga je to samo jedan od znakova inteligencije jer ćeš radije birati vlastiti mir u odnosu na druženje s ljudima koji ti ne odgovaraju.

Znatiželja

Minimalno znanje tebi nije dovoljno. Uvijek težiš prema tome da saznaš više i bolje od onog trenutnog, zato uživaš u čitanju, proučavanju i umjetnosti. Jednom riječju – znatiželja za nečim većim i boljim, poput znanja također „odaje” inteligentnu osobu.

Imaš dobro pamćenje

Opće je poznato da osobe koje pamte puno na predavanju, ne moraju puno učiti. Upravo to dokazuje njihov visok kvocijent inteligencije. Ti studenti pravi su sretnici, iako toga možda nisu ni svjesni.

Dobro se nosiš s teškim izazovima

Ne postoji prepreka koju ne možeš savladati. Koliko god teško bilo, uvijek ćeš naći način da se izboriš s teškim izazovima, a to rade snalažljive i inteligentne osobe. Možda ste čak već i čuli definiciju koja kaže da je inteligencija sposobnost snalaženja u nepoznatim situacijama. Ovo je samo sažeta definicija moći osoba koje krasi ova karakterna osobina da uvijek „isplivaju” u teškim, neočekivanim i kompleksnim situacijama.

Vodiš brigu o svemu

Kod tebe uvijek sve ide kao „po špagi“. Ne voliš nered, zato i vodiš brigu o apsolutno svemu. Često i o onome što uopće nije u tvojoj moći, ali želiš pomoći drugima.

Imaš kućnog ljubimca

Možda zvuči glupo, ali kućni ljubimac dokazuje inteligenciju. Jedan od primjera je da mnogi ljudi, kada su neraspoloženi, razgovaraju s ljubimcima i to im popravi raspoloženje. Taj primjer dokazuje pozitivno upravljanje vlastitim emocijama, a ono naposljetku dokazuje i visok kvocijent inteligencije.

izvor: www.healthline.com

Još vijesti