Upoznaj Bavarsku!

Želiš usavršiti njemački jezik i upoznati novu kulturu? Ova je ponuda idealna za tebe! Naime, Slobodna Država Bavarska objavila je ponudu stipendija za tečajeve njemačkog jezika na bavarskim visokoškolskim ustanovama za 2024. godinu. Stipendije su za ljetnu školu za koju je potrebno osnovno znanje njemačkog jezika, a uključuju školarinu, smještaj i obroke.

Tečaj raspisuje Bavarski visokoškolski centar za srednju, istočnu i jugoistočnu Europu (BAYHOST). Stipendije omogućuju sudjelovanje u ljetnim školama njemačkoga jezika koje organiziraju i provode pojedina bavarska sveučilišta tijekom srpnja i/ili kolovoza, a one pokrivaju troškove tečaja, studentskoga smještaja i prehrane.

Kako se prijaviti?

Na poziv se mogu prijaviti studenti svih znanstvenih područja iz Hrvatske, Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Srbije i Ukrajine. U trenutku prijave kandidati trebaju imati završena najmanje dva semestra na matičnome visokom učilištu i priložiti prijepis ocjena trenutačne razine studija.

Također, od kandidata se očekuje znanje njemačkog najmanje na razini B1. Svi zainteresirani se mogu prijaviti putem elektroničkoga sustava za prijavu BAYHOST-a najkasnije do 21. ožujka 2024. godine.

Više informacija o ljetnim tečajevima i postupku prijave možeš saznati na mrežnim stranicama BAYHOST-a.

Još vijesti