Ono što se nalazi u blizini dječaka izazvalo je oduševljenje...

Svi koji žive u manjim sredinama i imaju voćnjak znaju što se iznosi u dvorišta ovih dana. Kotlovi za "pečenje" rakije dime se ispred radionica, a voće odabrano za ovo narodno piće (neki bi rekli lijek) u njima fermentira i destilira se u piće s visokim postotkom alkohola.

Peter i Martina - primjer uspjeha! Mladi par iz Pitomače 'ispekao' rakiju za kojom je poludio čak i Japan: 'Nismo htjeli proizvoditi brlju'

Fotografija školarca koji piše zadaću i uči u dvorištu, dok se u njegovoj blizini dimi kotao za rakiju, izazvala je oduševljenje na popularnoj Facebook stranici Imocki crnjaci.

"Praktična nastava u Imockome. Kemija, fizika , biologija te priroda i društvo u jednom", piše u opisu fotografije vrijednog dječaka koja je od objave sakupila gotovo sedam tisuća "lajkova" i više od 200 komentara.

"Ovo dite će sigurno doktorirat. Bože zdravlja", pišu u komentarima.

"Ajme i ja se sićan kad je moj did peka rakiju, a ja čekala pole iz luga", prisjećaju se pak mnogi i neizbježnog recepta s krumipirima.

"Pa tako se po pravilu i trebaju učiti prirodne znanosti", smatraju pak treći.

"A kad krene konzumacija uvode se društvene znanosti: psihologija, logika, sociologija...", šale se oni s više iskustva.

Još vijesti