Nesvakidašnji prizor iz studentske sobe 'zapalio' Twitter.

Rijetko kada fotografija interijera studentske sobe izazove toliko komentara i pažnje na društvenim mrežama.

Ovaj put, za interes internetske zajednice zaslužni su nesvakidašnji detalji postavljeni na zidove studentske sobe u Belgiji zastava triju zemalja koje su u mnogima probudile nostalgiju za nekim bivšim vremenima i političkim režimima.

Tri zemlje jedna kraj druge

Kako prikazuje fotografija, u jednoj studentskoj sobi u mirnom suživotu zidove krase tri zastave: zastava Jugoslavije, Grčke i Turske.

"Ne nedostaje mi sveučilište, ali definitivno razmišljam o svojoj sobi u studentskom domu s vremena na vrijeme", napisao je uz fotografiju ovaj "tviteraš".

 

 

Prizor iz unutrašnjosti ove studentske sobe izazvao je lavinu komentara, nešto osuđujućih, nešto ohrabrujućih, nešto ispolitiziranih, a nešto optimističnih, s vjerom u bolju budućnost.

"Danas živi samo u srcima"

No, čini se da je najviše u "žicu" pogodio baš – Jugonostalgičare koji se sa sjetom prisjećaju SFRJ, bivše socijalističke države koja je obuhvaćala današnje države Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Crnu Goru, Kosovo i Sjevernu Makedoniju, a postojala je od 1943. do 1992. godine.

"Nekada davno bila je Jugoslavija. Danas živi samo u srcima", piše jedan korisnik Twittera.

"Jugo, Jugo, rodna grudo. Kućo moja, jedina", napisao je sljedeći.

"Jugoslavija pod socijalizmom/komunizmom", "Ah, Jugoslavija. Vječna zemlja", nizali su se komentari.

Drugima je pak pažnju privuklo to što su zastave Turske i Grčke jedna pored druge.

"Mislim da je činjenica što su zastave Turske i Grčke jedna pored druge divan detalj. To je lijepo. Nadam se da će apsolutni i trajni mir biti postignut između ove dvije zemlje. Nadam se da će se tenzije između nas završiti", napisala je jedna korisnica.

Još vijesti