Studentice ispred Filozofskog fakulteta u Zagrebu

Podsjetimo, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu dosad je produživao statuse redovnim studentima čak pet puta.

Filozofski fakultet u Zagrebu Veliki zagrebački fakultet studentima ponovo omogućio dulje studiranje – četvrti put od početka pandemije

Prvo su to najavili u rujnu 2020. godine, potom u veljači 2021., zatim tik pred kraj iste akademske godine, u srpnju, da bi u siječnju 2022. ponovo donijeli jednaku odluku koju ponavljaju i sada, u srpnju 2022.

Dolazi ovo u dobro vrijeme, jer je moguće po društvenim mrežama i grupama studenata ovog fakulteta pročitati da im je neizvjesnost po ovom pitanju stvarala paniku.

Neki studenti željno su priželjkivali ovakvu odluku...

No, ako je suditi po zaključcima sjednice održane 13. srpnja 2022., Fakultetsko vijeće i dalje "ide na ruku" studentima kojima je studiranje, procjenjuju, otežano u uvjetima pandemije koronavirusa.

Naime, po novoj odluci će i iduće akademske godine produljiti status studenta svima kojima bi prestao status studenta 30. rujna 2022. (a koji u dvije uzastopne akademske godine nisu ostvarili najmanje 35 ECTS bodova) zbog "nemogućnosti studenata da izvrše svoje studentske obveze zbog proglašenja epidemije uzrokovane koronavirusom".

Studenti koji se nalaze u toj situaciji trebaju ispuniti molbu kako bi i dalje uživali svoja studentska prava.

Još vijesti