Fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu

Sa skorim ulaskom u eurozonu, sve cijene isprva moraju biti iskazane dvojno: u kunama i eurima. Tako će uskoro dvojno svoje cijene morati iskazati i fakulteti: od toga koliko košta upis, ispis, školarina i ostale administrativne usluge koje fakultet obavlja za svoje studente.

Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu prvi je fakultet koji je objavio Odluku o visini naknada za troškove postupka i izdavanje studentskih dokumenata, o visini naknade za troškove razredbenog postupka i troškove upisa i o visini troškova poslijediplomskih studija.

Kako stoji u Odluci koju su objavili na svojim službenim stranicama, prijepis ocjena za preddiplomske i diplomske studije košta 150 kuna, odnosno 19,91 eura. Za prijepis ocjena za inozemstvo uz dostavu studenti moraju izdvojiti malo više, 200 kuna, što je 26,54 eura, a toliko se mora izdvojiti i za ispisnicu s fakulteta.

Kako stoji u tablici, za ovjeru studijskog programa za upisane studente i studente koji nemaju reguliran status u trenutnoj akademskoj godini, a naglaskom na maksimalan iznos do 200 kuna, je 10 kuna po kolegiju, odnosno 1,33 eura.

Za duplikat iksice studenti moraju izdvojiti 9,29 eura, što je u iznosu od 70 kuna, a jedan ECTS bod, koji je 140 kuna, biti će 18,58 eura. Od većih svota iz troškovnika može se izdvojiti izdavanje potvrde o izjednačavanju akademskog naziva, za koji studenti moraju dati 500 kuna, odnosno 66,36 eura te cijena pune participacije koja je 8.400 kuna, odnosno 1114,87 eura, a sve ostale cijene možete provjeriti ovdje.

Još vijesti