Djevojka pokazala metodu učenja koja je postala viralna na TikToku.

Svaka nova tehnika i metoda učenja, među studentima uvijek je dobrodošla. No, ne djeluju sve na isti način kod svake osobe, ali uvijek ih vrijedi isprobati jer možda zaista funkcioniraju! Jedna od njih postala je izuzetno „viralna“ na TikToku, s obzirom na to da trenutno broji više od milijun lajkova!

Naime, djevojka koja je objavila video jest ujedno i isprobala ovu tehniku koja je poprilično jednostavna. Uzela je papir i olovku, odnosno penkalu, na kojem je nekontrolirano „šarala“ dok je učila gradivo na laptopu.

Šaranje i učenje = prolazak na ispitu

Iako je sav njezin fokus bio prvenstveno na onome što uči, istovremeno je na taj papir crtala i šarala nepravilne oblike koji su joj, očito, pomogli da joj fokus ipak ostane na gradivu.

Kako je napisala u opisu videa, u svega 25 minuta uspjela je zapamtiti 93 riječi, upravo pomoću ove metode. Umjesto nje, u komentarima su se javili mnogi drugi TikTok korisnici koji tvrde kako ova metoda zaista funkcionira, a jedna djevojka napisala je kako je čak i provedeno istraživanje za ovu metodu koje dokazuje da se tako gradivo bolje pamti, dok se istovremeno šara na papir sa strane.

@waffles995 Plot twist I memorized 93 vocab words in 25 mins #worksmarternotharder #studytok #loveexamprep ♬ original sound - WUNWAY

Osim nje, javili su se i mnogi drugi koji potvrđuju isto, a vama samo preostaje isprobati ovu drugačiju, ali i naizgled zabavnu metodu učenja.

Još vijesti