Dina Levačić preprivala Bristolski kanal

Ime poznate hrvatske plivačice svima je već dobro poznato, a vjerujemo da će u budućnosti biti i još poznatije s obzirom na njezine izvanredne uspjehe! Tako je Dina Levačić ponovno oduševila novim pothvatom kojeg je uspješno preplivala, a sve aktualne novosti objavljuje na svojem Facebook profilu.

Naime, preplivala je Bristolski kanal, a time je postigla ogroman uspjeh trostruke krune od koje se sastoji La Manche, Sjeveri i naposljetku Bristolski kanal! Za preplivanu rutu od pravocrtnih 27 kilometara trebalo joj je 9 sati, 51 minuta i 42 sekunde.

No, kao što piše na svojem Facebook profilu, iako se radi o pravocrtnoj liniji od 27, Dina je preplivala otprilike 40 kilometara zbog snažnih struja na toj relaciji. Spomenula je kako se struja između Walsea i Engleske, u Bristolskom kanalu, mijenja svakih šest sati, a radi se o izrazito snažnoj struji koja nastaje zbog razlike u plimi i oseci.

Upravo zbog toga se na kraju ispliva gotovo dupla udaljenost relacije, što je dogodilo i u Dininom slučaju. U Jednoj od Facebook objava, objavila je i video gdje čak sat i pol vremena Dina „pliva na mjestu“ sve dok se struja nije okrenula u nekom drugom smjeru i tako joj dopustila da uspije preplivati kanal do kraja.

Podsjetimo, proljetos je Dina ostvarila samo jedan od svojih iznimno uspješnih i teških rekorda tako što je uspjela preplivati posljednji kanal „Oceanovih sedam“ na Novom Zelandu.

Tada je neumorno plivala čak 11 sati gdje se borila s ogromnim valovima i poprilično niskom temperaturom mora. Ono što je posebno kod tog rekorda jest činjenica da ga je postigla upravo na svoj rođendan.

Ova 27-godišnja djevojka samo nastavlja neumorno rušiti vlastite rekorde na svjetskoj razini, a vjerujemo da ćemo i nadalje uživati u njezinom talentu bez granica.

Još vijesti