Zrakoplov u letu

Britanski Telegraph sastavio je bucket listu za putovanja, odnosno popis destinacija koje morate posjetiti barem jednom u životu. Pandemija, klimatske promjene, rat i prevelike gužve su natjerale turiste da zamjene popularna odredišta poput Pariza s Kalabrijom.

Donedavno su na toj listi bili Machu Picchu, Egipat, Sankt Peterburg, ali prioriteti su se promijenili. One destinacije koje su bile zanimljive turistima prije nekoliko godina, sada su već pomalo zastarjela ideja jer se vremena mijenjaju. S popisa je uklonjeno nekoliko popularnih odredišta, a među njime je biser s krajnjeg juga Hrvatske  ̶  Dubrovnik.

Grad Split

Ovo popularno turističko odredište doživjelo je dodatni procvat zbog serija koje su se snimale u gradu, a sada je Split umjesto njega na popisu. Dubrovnik je 2019. godine privukao 1,5 milijuna posjetitelja, a takve brojke bile su prevelike za grad koji broji 43 tisuće stanovnika. Prema tome, na listu je došao Split koji nema gužve na svakom uglu, a svejedno ima šarm Jadrana, prenosi slobodnadalmacija.hr.

Što se tiče ostalih destinacija na popisu, popularna obalu Amalfi zamijenila je regija Kalabrija i ljetovalište Tropea s pješčanim plažama, a ostale destinacije na popisu možete vidjeti ovdje.

Još vijesti