Studenti Sveučilišta u Splitu

Dolazak u novi grad na studij, ali i sam početak studiranja u rodnom gradu budi mnoga pitanja u glavama studenta.

Koja su prava studenta? Što je iksica? Što je studentski zbor? Koliko mogu jesti u menzi? Na koju stipendiju se mogu prijaviti? Pitanja je na stotine, ali Studentski centar u Splitu nudi odgovore na sva.

Cijene najma stanova velikom su broju studenata nedostižne... Prevarena splitska studentica upozorava kolege: 'Ne radite ovu grešku kad tražite stan, nasamarila me prevarantica!'


"Akademko" je novi virtualni vodič za sve studente Sveučilišta u Splitu, a u izradi su sudjelovali djelatnici Studentskog centra u Splitu, ali i studenti kojima je prvotno i namijenjen.

Naime, radi se o online vodiču koji je podijeljen u nekoliko kategorija: Uvod u studiranje, Tko smo mi i što ti pružamo?, Što je iksica i kako se koristi?, Sveučilište u Splitu, Stipendije, Život u Splitu, Studentske razmjene i Internetske usluge.

Vodiču je moguće pristupiti putem Internet mreže na www.akademko.eu.

Cilj vodiča je upoznati studente s osnovnim pojmovima studiranja, ali ih i u startu potaknuti na djelovanje u studentskoj zajednici. Tako da će studenti uz informacije o studentskom zboru, Sveučilištu, Studentskom centru, menzama...biti upoznati s mogućnostima proaktivnog djelovanja na Sveučilištu te aktivnostima koje se provode.

Na Sveučilištu trenutno djeluje preko 20 studentskih udruga iz raznih branši, a i sportskih aktivnosti ne manjka.

Akademko Split


Kako sve ne bi bilo suhoparno studenti se upoznaju i sa "zabavnijim" dijelom studiranja i pojmovima poput "brucošijada", "noćni i društveni život".

Studentski centar u Splitu već godinama trudi se pokazati kako je studiranje jedno posebno iskustvo koje se pamti zauvijek, a informiranje je ključno kako bi taj mladenački period što bolje iskoristili.

Još vijesti