Prizor iz noćnog kluba.

Noćni klub u Bristolu proveo je istraživanje među mladima kako bi ispitao stavove o izlascima i druženju s vršnjacima u noćnim klubovima.

Dio je ovo šire kampanje Keeping Bristol Moving, kojom potiču ljude na ponovno uspostavljanje kontakata i stvaranje navike izlaženja s društvom nakon pandemije koja je, tijekom nekoliko „zaključavanja“ uvelike utjecala na društveni život i socijalizaciju mladih.

Glazba ključna za mentalno zdravlje

Noćni klub Motion poznato je mjesto za izlaske i uživanju u elektronskoj glazbenoj sceni kapaciteta do četiri tisuće posjetitelja. Spomenuto istraživanje proveli su na uzorku od 318 studenata koji su riješili upitnik o važnosti izlazaka za njih. Velika većina sudionika istaknula je da im izlasci pozitivno utječu na mentalno zdravlje.

Govoreći o istraživanju i kampanji, Travis Derrick iz Motiona kazao je da zbog ovako velikog broja studenata koji prepoznaju važnost izlaženja u očuvanju dobrog mentalnog zdravlja rade sve što je u njihovoj moći kako bi noćni život ovog grada bio dostupan svima, piše DJ Mag.

„Motion je važan dio bristolske scene, no ne dolazi samostalno, bez drugih gradskih ‛dragulja’ koje studenti otkriju tijekom prve godine studija. Volimo Bristol i želimo biti sigurni da će i ovogodišnji studenti, posebice oni koji su propustili priliku za izlaženje tijekom prvih godina studija, također zavoljeti ovaj grad“, kazao je Derrick.

Istraživanje provedeno ranije ove godine također je pokazalo da 85 posto Britanaca smatra da je glazba ključna za održavanje mentalnog zdravlja, a 83,6 posto njih češće sluša glazbu nego što gledaju filmove. Također su zaključili i da je glazba „najpopularniji oblik zabave u zemlji“.

O važnosti ove teme svjedoči i projekt britanske humanitarne organizacije Help Musicians koja je psnovala pod-ogranak Music Minds Matter, također humanitarnu organizaciju posvećenu isključivo temi mentalnog zdravlja i glazbe.

Cilj im je pomagati sudionicima glazbene industrije u snalaženju post-pandemijskim društvom, ali i drugim kriznim dijelovima svakodnevice kao što su kriza stanovanja, a sve s ciljem očuvanja mentalnog zdravlja.

izvor: djmag.com

Nije svaka obuća za svaku prigodu... Brucošice „poljubile vrata“ poznatog zagrebačkog kluba jer nisu nosile štikle? Evo što su naučile nakon izlaska

Brucoši počinju godinu uz upozorenje na opasan trend. S indeksom i iksicom dobiju i – upozorenje! Brucoši na fakultet kreću u strahu od novog, opasnog trenda

Još vijesti