Party boat Ultra festivala

PU Splitsko-dalmatinska objavila je priopćenje u kojemu se osvrnula na intervencije tijekom trodnevnog trajanja Ultra Europe festivala.

Party boat Ultra festivala Ultra stiže na fakultet: Studenti ovog domaćeg sveučilište na festivalu će obavljati praksu

Kako javljaju iz policije, tijekom trajanja javnog okupljanja "Ultra Europe 2022.", od 09. do 11. srpnja 2022. godine na području održavanja javnog okupljanja na kojem je u tri dana prisustvovalo oko 80 tisuća osoba nije zabilježeno nijedno narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, nijedno ozljeđivanje osobe kao posljedica kaznenog djela te nisu evidentirana oštećenja imovine.

Talijanski tinejdžer krao nakit

Unatoč tome, incidenata uvijek ima, a za većinu su ovoga puta krivi – Talijani.

Naime, za vrijeme trajanje javnog okupljanja pronađen je i uhićen 19-godišnji talijanski državljanin nad kojim je provedeno kriminalističko istraživanje te je utvrđena sumnja kako je tijekom tri dana javnog okupljanja, posjetiteljima otrgnuo s vrata 14 zlatnih lančića pri čemu je pribavio protupravnu imovinsku korist od preko 100 tisuća kuna.

"Tijekom kriminalističkog istraživanja veći dio ukradenih predmeta je pronađen i vraćen vlasnicima, a 19- godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku", pišu iz PU Splitsko-dalmatinske.

Također je dovršeno i kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjim talijanskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe.

"Naime, istog se sumnjiči da je tijekom druge večeri otuđio iz ruke mobitel oštećenoj 19-godišnjoj švedskoj državljanki. Istog dana 32-godišnjak je pronađen i uhićen na području Kaštela te je pronađen i oduzet otuđeni mobitel. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe 32-godišnjak će biti priveden pritvorskom nadzorniku", izvještavaju.

Privođenja uglavnom – zbog droge

Tijekom tri dana trajanja festivala privedeno je ukupno 213 osoba, od čega stranih 160 i 53 hrvatska državljana, i to većinom zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Tijekom trajanja festivala 8 osoba je kriminalistički obrađeno zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Policijski službenici pronašli su i oduzeli ukupno 504 komada ecstasyja, 524 grama marihuane, 35 ampula i 29 grama MDMA, 198 grama kokaina, 161 grama hašiša i 30 grama seeda i 15 grama ketamina.

Naplaćene su kazne u ukupnom iznosu od oko 500.000,00 kuna.

Još vijesti