whale tail trend

Današnji su najnoviji trendovi inspirirani modom devedesetih i s početka 2000.-tih.

Tako na crvenim tepisima i među zvijezdama A-klase možemo vidjeti kako se još nešto vraća na velika vrata, a što bismo možda još pred kojih par godina klasificirali kao pomalo neukusnim.

Riječ je o tzv „whale tail trend“ ili u doslovnom prijevodu „trendu kitovog repa“. Riječ je o donjem rublju (najčešće tangama), koje izviruju iz haljina s dubokim izrezom na leđima ili koje pak izviruju iz hlača niskog struka.

 

 

Pitate se zašto takav naziv: „whale tail“? Pa vrlo vjerojatno zato što vam donji dio leđa, kad se obučete u takvo nešto, izgleda poput repa morskog sisavca.

Na nedjeljnom crvenom tepihu na dodjeli Grammyja, Ingrid Andress prošetala je baš u takvoj kreaciji, koja otkriva njezino donje rublje.

 

 

Stoga nas je podsjetila na još celebritiya koje su se u posljednje vrijeme pojavljivale u ovakvim izdanjima. Sve su to cure koje kroje trendove, poput Belle Hadid, Hailey Bieber, Dua Lipe, Kim Kardashian ili Kylie Jenner i mnoge druge

 

 

Interesantno je da „trend kitivog repa“ nije originalno smišljen tijekom devedesetih, već je nastao još 1930.-tih i to kod plesačica burleske, koje su svojim provokativnim i razgolićenim plesnim nastupima često znale prodrmati konzervativnu javnost.

Kako se svi trendovi prije ili kasnije vraćaju, tako su i dizajneri na modnim pistama oživjeli nešto s početka 2000.-tih, zatim su to s oduševljenjem prigrlile svjetske zvijezde i prošetale takve kreacije po crvenim tepisima.

 

 

Interesantno je kako su zvijezde do nedavno na crvenim tepisima trudile nositi nevidljivo donje rublje ili su zbog nekih modnih kreacija, znale prošetati bez njega u potpunosti. Sad se pak to donje rublje s namjerom naglašava. Što je donedavno bilo neukusno, sad je, čini se, postalo trend.

Hoće li se s modnih pista i crvenog tepiha ovaj odvažni trend preseliti i u uličnu, svakodnevnu modu, to ćemo tek vidjeti.

Sviđa li vam se "whale tail trend"?

Ukupno glasova:

 

whale tail trend trend kitovog repa rublje koje izviruje ispod odjeće trendovi s crvenog tepiha trendovi s 2000-tih

Još vijesti