Melissa Murdick

Korektor je neizostavan makeup proizvod kojim prekrivamo nesavršenosti. Pogotovo ga koristimo i obilato nanosimo na ona mjesta na koži gdje su nam se pojavili prištići ili bubuljice.

No, makeup artistica Melissa Murdick prepoznala je jednu veliku grešku s korektorom, koju svi radimo, a zbog koje si po koži samo izazivamo pojavu novih bubuljica.

U dvominutnom video isječku s više od 3,4 milijuna pregleda, Melissa dijeli jedan savjet, koji su korisnici TikToka i njezini fanovi, pohvalili i označili kao vrlo korisnim.

Naime, ključno je da aplikatorom ili četkicom od korektora ne prelazimo direktno po prištiću ili bubuljici. Na taj si način bakterije s prištića prenosimo u korektor i onda takvim kontaminiranim korektorom i četkicom kasnije prelazimo i na druge dijelove lica što uzrokuje pojavu bubuljica na novim mjestima.

 

@itsmakeupbymelissam Cakey makeup on a zit defeats thre purpose bc it stands out even more! Try this instead 🙌 #makeuphack #concealerhack #zithappens #makeup101 ♬ original sound - Melissa Murdick

 

Umjesto toga, korektor treba nanijeti na površinu ruke koja će poslužiti kao paleta. Zatim zasebnom malom četkicom s kože ruke nanesemo malo korektora na područje koje želimo pokriti.

Korektor mora odstajati na licu barem 10 sekundi prije neko što ga ujednačimo s tonom kože posebnim kistom za blendanje. Ova vizažistica, koja inače šminka bogate i slavne, savjetovala je da ne dodajemo još dodatno i puder na mjesta na kojima su se pojavili prištići, već je umjesto toga predložila da sve učvrstimo sprejom za učvršćivanje.

„Dakle, moji su svi korektori zaraženi aknama“, komentirao je jedan korisnik TikToka, dok joj se većina zahvaljivala za nešto tako jednostavno, a opet toliko logično.

Kozmetički pribor, uključivši četke i spužve, valja redovito prati, kako one ne bi postale izvor bakterija i infekcija. 

vizažistica Melissa Murdick kako pravilno nanijeti korektor kako si ne prenositi akne

Još vijesti