Bella Hadid

Možda jedan dio generacije Z nije nikada pogledao kultnu seriju „Seks i grad“, ali čini se da frizura glavne junakinje inspirira trendove u svijetu kose.

Postoji nešto čarobno u raskošnoj grivi i velikim kovrčama Carrie Bradshaw, a čini se da je su to prepoznale i cure na TikToku pa sve više dijele objave iz frizerskih salona u kojima možete vidjeti postupak izrade minivala i konačne rezultate.

Možda se i vama dopada ta ideja, možda vas mame i bake koje su preživjele osamdesete i devedesete, kad su minivali bili popularni, odvraćaju od toga. Današnji minivali srećom nisu tako agresivni ni štetni po kosu kao što su bili pred tridesetak godina kad su bili hit.

 

@abbaavillaa

This is very exciting for me !!!!

♬ original sound - Miley-Cyrus 💐

 

 

No ipak postoji par stvari koje trebate znati prije nego što odete na minival.

  • Ako želite minival, morate računati da ćete barem tri sata provesti u frizerskom salonu. To je jednostavno postupak koji traje.
  • Ovisno o teksturi kose, trajna može trajati od tri mjeseca, a kod nekih čak ostati i zauvijek na vašoj kosi, sve dok se tretirani dio ne odreže. Moderne formule i kemikalije puno su nježnije prema kosi pa će se nakon nekog vremena kovrče početi opuštati i ravnati, pogotovo ako je kosa duga.
  • Ako vam je kosa oštećena bojanjem, blajhanjem i ako je suha i lomljiva, možda bi bilo najbolje da ne odlazite na minival. Ignorirate li ovo upozorenje, kosa bi vam se mogla jednostavno lomiti poput slame.
  • Ako odaberete minival, u frizerskom salonu će vam vrlo vjerojatno savjetovati malo šišanje. Naime, kovrčavu kosu je potrebno malo drugačije oblikovati i ošišati kako bi konačna frizura izgledala najbolje moguće.
  • Ako ste u naredno vrijeme planirale bojiti kosu, morat ćete to odgoditi, planirate li na minival. Idealno bi bilo da prođe barem tjedan dana između tretmana minivala i bojanja kose, kako bi se ona imala vremena odmoriti i predahnuti između.
  • Nakon odlaska na minival, kosu nije preporučljivo prati prvih 48 sati kako vam se kovrče ne bi izravnale i uništile. Čak i nakon tretmana, svakodnevno pranje kose utjecat će na njihovo ravnanje.
  • Nakon kemijskog tretmana kovrčava kosa, trebat će više njege i održavanja. Pogotovo će vam rutina biti drugačija, ako ste netko tko je do sada imao ravnu kosu i odjednom imate kovrčavu. Posebni šamponi, regeneratori i ulja su neizostavni, kao i fen s difuzorom.

 

 

 

Za koga je minival idealno rješenje?

Svakako da ćete se prije odlaska na minival posavjetovati sa svojim frizerom o tome je li taj tretman dobar ili nije dobar za vašu kosu. No, ako imate tanku i beživotnu kosu, s minivalom ona bi mogla postati bujna i valovita. Ako imate kosu koja nije ni ravna ni kovrčava, minival bi opet mogao biti odlično rješenje za vas. Isto tako, ako muku mučite sa masnom kosom, mnoge djevojke su primijetile kako se nakon minivala, ona više ne masti toliko.

 

minival trajna kosa carrie bradshaw

Još vijesti