Najskuplje torbe na svijetu

Većina cura voli torbice i ima više njih, ovisno o prigodi ili ovisno o boji odjeće koju taj dan nose. Da, nema ništa divnije od torbice kojom se upotpuni cjelokupni outfit.

No, postoje torbice koje dizajnirane samo za one dubljeg džepa i čije cijene dostižu vrtoglave iznose. Pogledajmo koje su to torbe najskuplje na svijetu, a koje su sačinjene od dijamanata, dragog kamenja i plemenitih metala.

1. Torbica „Farbergeovo jaje“

Još uvijek se ne zna tko je vlasnik ove torbice, ali zato znamo da ju je dizajnirala britanska dizajnerica Debbie Wingham. Ovaj predivan primjerak ugledao je svjetlo dana 2019. godine kada je nepoznati naručitelj tražio Debbie da osmisli torbicu koja će biti napravljena od njegovih dragulja. Ovaj komad dosegnuo je iznos od 6,7 milijuna dolara.

 

 

2. Dijamantna torba Roberta Mouwada

Na torbici nazvanoj "Mouawad 1001 Nights Diamond" radilo je deset umjetnika i majstora i to sveukupno 9 tisuća sati. Srcoliku torbicu potpisuje dizajner Robert Mouwad. Izrađena od 18-karatnog zlata i optočena s 4 517 dijamanata, dosegnula je cijenu od 2,35 milijuna britanskih funti čime se 2011. upisala u Guinessovu knjigu rekorda.

 

 

3. Leiber Precious Rose

Dizajnerica Judith Leiber dizajnirala je još 2010. godine ovu torbicu u obliku ruže, koja je ukrašena s dijamantima i ružičastim safirima. Njezina je cijena 92 tisuće dolara. 

 

 

4. Haute Bijouterie

Ovaj je pomalo neobičan dizajn, djelo dizajnera Pierra Hardyja, direktora brenda Fine Jewlery. Torba je sačinjena od bijelog zlata, s preko tisuću dijamanata, a na kraju procijenjana na 2 milijuna dolara. Postoje samo tri primjerka ovakve torbe u svijetu. 

5. Hermès Birkin Bag

Za ovu je torbu zaslužan japanski draguljar Ginze Tanaka. Dijamantna drška može poslužiti kao ogrlica, dok središnji dio možete okačiti i kao broš. S ugrađenih 2 tisuće dijamanata, postigla je cijenu od 1,4 milijuna dolara.

 

 

 

najskuplje torbe na svijetu torbe od dijamanata torbe od dragog kamenja

Još vijesti