Galerija Hailey Bieber Kylie Skin Lip Oil ulje za usne Makeup Revolution Good Vibes Chilled Bomb +2 Essence Ginseng ulje za usne

Za razliku od kože na ostatku tijela, usne nemaju lojne žlijezde, zbog čega su mnogo osjetljivije na isušivanje i oštećenja.

Svi smo se prije ili kasnije susreli s neugodnom pojavom i ispucanim usnama, kada smo najčešće posezali za balzamima.

No, u posljednje se vrijeme na policama drogerija mogu pronaći ulja za usne, a za ovim su proizvodom poludjele i društvene mreže. Primjerice hashtag #lipoil na TikToku ima na milijune pregleda. Je li u pitanju samo kakav marketinški trik i uvjeravanje da moramo kupiti nešto što nam ne treba?

Evo nekoliko razloga zašto bi ulja za usne mogla (p)ostati jedan od omiljenih kozmetičkih proizvoda u vašoj skincare, ali i makeup rutini.

1. Stvarno pomažu

Ulja prodiru duboko u kožu te umiruju i hrane usne. Obično u njima možete pronaći veće koncentracije hidratantnih ulja poput jojobe, šipka i kokosa.

2. Savršena su za minimalistički izgled

Ako želite „nomakeup look“, bit ćete oduševljeni ovim proizvodom. Ulja za usne doživjela su veliki „boom“ zahvaljujući clean girl estetici i Hailey Bieber. Kad nanesete ulje, usne izgledaju naglašeno i sočno, ali opet prirodno.

3. Mogu biti skincare, ali i makeup proizvod

Ulja za usne možete koristiti u svrhu njege usana, ali isto ih tako možete koristiti preko ruža, kako biste naglasile njegov sjaj.

 

@nadina_ioana @wemakeup |#lipgloss#lipscrub#lipscrubs#beautyasmr#asmrbelleza#asmrsounds#asmrtiktoks#liptreatment#lipoil#labios#exfoliantelabios#nadinaioana#wemakeup ♬ sonido original - Nadina Ioana

 

4. Čak su bolja i od balzama

Iako su i balzami odlični za njegu usana, ali oni su većinom napravljeni na bazi voska te sadrže petrolej. Umjesto da prodiru duboko, kako bi hidratizirali dublje slojeve kože, oni je samo „oblažu“. Za razliku, ulja za usne su napravljena samo od prirodnih ulja koja mogu prodrijeti duboko u usne te poboljšati izgled i stanje vaših usana. Mnoga od njih imaju još sastojke poput hijaluronske kiseline i vitamina E pa redovitim korištenjem usne postaju glatke i mekane.

 

 

ulja za usne zašto trebamo ulje za usne najbolja ulja za usne ulje za usne ili balzam za usne je li bolje ulje ili balzam za usne zašto kupiti ulje za usne

Još vijesti