Skidanje šminke

Nekada smo malo previše agresivni i grubi prema svom licu. Ne bi trebala po njemu baš trljati kao manijak. Pogotovo kada je u pitanju područje očiju. S njim treba biti posebno nježan. Ako do sada nisi pazila pri skidanju šminka, počni!

Svi nekada skidamo šminku toliko agresivno da se pitamo kako nam lice to uopće tako dobro podnosi. Puno smo puta već pročitali da to ne bi trebali raditi u mladosti jer će nam koža sve to vratiti u starosti i da će nam se zbog toga lice prije naborati. Šminku bi trebalo skidati nježno, a pogotovo na području oko oči. Kada je u igri vodootporna maskara i više nijansa sjenila i zapravo imaš na očima pravo malo umjetničko djelo, malo će se teže skinuti šminka nego kada imaš par poteza kista neke neutralne nijanse sjenila i malo obične maskare. Nikada oči zapravo ne bi trebala trljati kada skidaš šminku, već bi ju trebala skidati na neki od ovih načina.

micelarne vode Najbolje micelarne vode svih vremena: Ovih 7 ima tisuće i tisuće pozitivnih recenzija

1.Laganim kružnim pokretima skidaj šminku
Umjesto da trljaš gore-dolje, lijevo-desno kao manijak, skidaj ju radije laganim kružnim pokretima. Tako ćeš skinuti svu šminku bez problema, a nećeš raditi štetu na koži. Oči su osjetljive i ludo trljanje može izazvati iritaciju, crvenilo i dodatno osušiti to područje.

2.Stavi micelarnu na blazinicu i 10-15 sekundi drži na očima
Kada imaš više šminke na očima, ovo je jedna metoda koja će ti pomoći. Namoči blazinice micelarnom, ali ne toliko da voda iz njih kapa, jer ni to nije dobro. Kada si ih namočila, stavi ih na oči kao krastavce na spa day i pričekaj 10-15 sekundi. Šminka će se tako puno jednostavnije skinuti, a bez trljanja.

3.Lagano pomiči blazinicu po trepavicama, a možeš iskoristiti i čistu četkicu od maskare
Umjesto trljanja, ako nemaš puno šminke, lagano blazinicom prelazi po trepavicama. Možeš uzeti i čistu četkicu od maskare pa njome počešljati trepavice da vidiš ima li kakvih ostataka šminke. Ako imaš, nisi do kraja skinula.

4.Gledaj da uzmeš što nježniju micelarnu
Neku koja neće iritirati oči. Micelarna ne treba imati miris ruže ili bilo kakve druge arome. To samo znači da ima sastojke koji bi mogli iritirati oči. Najbolje je kupovati one za osjetljivu kožu, čak i ako nemaš osjetljivu kožu, te su uvijek najnježnije.

5.Izbjegavaj vlažne maramice
Vlažne maramice, bilo kakve, nisu proizvod za skidanje šminke i ne bi ih trebala koristiti u tu svrhu. One su puno lošije za kožu od micelarne. Osušit će ti kožu, neće skinuti dovoljno dobro šminku i koža će ti ostati crvenija i možda se pojave i iritacije. Sve je bolje od vlažnih maramica.

Proizvod za skidanje šminke Najbolji proizvod za skidanje šminke s očiju – odličan je i jeftin, a to je potvrdila i poznata glumica

6.Štapić za uši kao pomoć za skidanje umjetnih trepavica
Ili teže dostupnih mjesta na oku, poput unutarnjeg kuta. Ako ne ide dobro s blazinicom, uzmi štapić za uši. Njega namočenog u micelarnoj je dobro koristiti i da otpusti ljepilo s kojim si stavila umjetne trepavice. Samo lagano naprijed natrag idi uz liniju trepavica. Ovako ćeš si manje uništiti i počupati svoje vlastite trepavice.

7.Nakon skidanja šminke se umij
Da, skinula si šminku, ali tu nije kraj. Pogotovo ako si imala dosta šminke na očima. Za kraj još umij lice nekim gelom za umivanje koji koristiš. On će pomoći da se skinu ostaci šminke koji su još ostali, ali i da se opere s lica micelarna. Ako ostane, mogle bi te peckati oči i osušiti ti se koža. Najbolje je sve te proizvode oprati.

skidanje šminke s očiju kako pravilno skidati šminku da ne oštetiš kožu Njega lica šminkanje makeup

Još vijesti