Ljeto

Ako s nostalgijom sanjate o zalascima sunca, plaži, šumu morskih valova ili mirisu cvijeća, predlažemo vam parfeme koji će vas svojim mirisom odmah odvesti u ljeto.

Miris i pamćenje usko su povezani pa vas zato tek nekoliko kapi parfema može odvesti u mnogima omiljeno godišnje doba. Klasične cvjetne note i osvježavajući citrusi glavni su mirisi prema kojem bismo neki parfem okarakterizirale kao ljetni.

Donosimo vam one parfeme koji savršeno oslikavaju sunčane dane, a koje tek s nestrpljenjem očekujemo.

Jill Sander Sun

Za ovaj parfem kažu da je doslovce ljeto koje možete čuvati tijekom svih 365 dana u godini u bočici. Inspiriran je toplim zrakama sunca i plažom. Parfem je to koji u sebi sadrži svježe citrusne note, drvo ruže i slatki cvijet afričke naranče, a cijelu kompoziciju zaokružuje slatka vanilija. Parfem je predstavljen 1989. godine, a mnogo godina nakon, i dalje je jedan od omiljenih nam parfema.

 

 

Dolce & Gabbana Light Blue

Vrlo energičan i senzualan, Light Blue samo jednim udahom može vas odvesti na ljeta na Mediteranu. Riječ je o voćno-cvjetnom mirisu, upotpunjenome aromatičnim drvetom limuna. Kompozicija je zaokružena jantarom i mošusom.

 

 

Bvlgari Omnia Crystalline

Ovaj je parfem lansiran 2005. godine, ali i dalje jednako osvaja i zadivljuje svojim mirisom u kojem dominira kruška te zelene note svježeg bambusa i cvjeta lotosa.

 

 

Armani Acqua Di Gioa

Inspiriran Mediteranom i mirisima ljeta, ovaj ćete parfem obožavati ako inače volite miris mente, jasmina i božura. Miris zrači svježinom i elegancijom i podsjeća na morske valove. 

 

 

Xerjoff Erba Pura

Ovaj senzualni miris na tržište je lansiran 2019. godine i prema recenzijama, ili ćete ga obožavati ili totalno mrziti. On u svom sastavu ima mošus, jantar, vaniliju, miris naranče i limuna. Vrlo je intenzivan te s njim nikako ne ćete proći neprimijećene.

 

 

Gucci Bloom

Krase ga note jasmina, a cvjetnu notu naglašava još korijen perunike koji je poznat po svojoj senzualnosti. Vrlo ženstven i vrlo ljetni miris, što možemo zaključiti i po samoj ambalaži.

 

 

Lancome, La Vie Est Belle

Ljetnu toplinu ovome parfemu daju arome irisa, vanilije te maline i jasmina.

 

 

ljetni parfemi parfemi koji mirišu na ljeto

Još vijesti