Ombre tehnika šminkanja

Ombre tehnika već je godinama jedna od najpopularnijih tehnika bojenja kose, a uključuje bojanje korijena u tamniju nijansu, uz posvjetljivanje vrhova.

Tehnika koja je toliko poznata u frizerskim salonima, sada se „preselila“ i u makeup rutinu. O čemu je točno riječ i zašto su djevojke na TikToku počele koristiti ombre tehniku šminkanja?

Stvar je vrlo jednostavna!

Svi znate kako se na području ispod očiju najprije primijete znakovi umora, neispavanosti i iscrpljenosti. Čak i ako imate najbolji korektor koji posvjetljuje podočnjake, to ponekad jednostavno nije dovoljno.

 

@klaudiasyd love this undereye technique #makeup #undereyeconcealer #makeuphack #makeuptips #makeuproutine ♬ This Year Blessing by Victor Thompson - Ude Paw Paw

 

Zato vam na TikToku poručuju da umjesto dosadašnjeg samo jednog korektora, ispod očiju trebate jedan malo tamniji od onog koji inače koristite te tekuće rumenilo.

Započnite nanošenjem najsvjetlijeg korektora (onog kojeg inače koristite) na unutrašnji kut uz oči. Zatim odaberite nešto tamniji korektor i nanesite još dvije točkice proizvoda sa svake strane. Na kraju, odaberite dvije boje različitog tekućeg rumenila koji ćete nanijeti na vanjske kutove ispod očiju pa lijepo sve izblendajte.

 

 

Barem prema ovome što vidimo na TikToku i drugim društvenim mrežama, strateškim miješanjem ovakvih nijansi posvjetljuju se unutrašnji kutovi očiju, smanjuje se vidljivost podočnjaka, ali se i cijeli izgled podiže na jednu višu razinu. Postiže se jedan prirodni „finiš“, uz koji se besprijekorno prekrivaju nesavršenosti i tamni okoloočni krugovi. 

 

ombre tehnika šminkanja ispod očiju korektor ispod očiju podočnjaci ispod očiju ombre tehnika šminkanja rumenilo ispod očiju prekrivanje podočnjaka

Još vijesti