Rosie Huntington-Whiteley kao primjer

Taman kad smo zavoljeli „clean girl“ estetiku koju nam je predstavila Hailey Bieber, na TikTok je stigao novi trend, a riječ je o „vanilli girl“.

Kakva je to „vanilija djevojka“ i kakav to stil „fura“? Možemo reći kako je novi trend vrlo sličan „clean girl“ estetici, jer podrazumijeva čist i neutralan izgled uz minimalno šminke. Ovdje se estetika oslanja na minimalistički, ali luksuzan stil oblačenja, a sve je u znaku mekoće, topline i nježnosti.

 

@vanillagirlessentials first video! blow this up! also comment video ideas #firstvideo #fyp #aestetic #vanillagirlaesthetic #vanillagirl #blowthisup #makemefamous #like #comment #share ♬ original sound - outfits from pinterest

 

„Vanilla girl“ obožava svijetle neutralne boje poput bež, krem, vanilije ili bijele i kao da je ušuškana u topla zimska pletiva.

No, Vanilla Girl ide i dalje od garderobe te ulazi i u stil života. Ova djevojka uredila je svoj interijer u takvoj nijansi. U njezinom životnom prostoru vladaju upravo mirne, ali glamurozne palete.

 

@maggielovesfashion #vanillagirl #vanillagirlaesthetic #vanillagirloutfits #outfitideas ♬ original sound - 🎧

 

U njezinoj sobi ili dnevnom boravku sve odiše luksuzom, od navlaka od umjetnog krzna, teksturiranih tkanina, mirisnih svijeća i pampas trave. Sve na njoj i oko nje odiše smirenošću pa bismo mogli reći da nas ovaj trend pomalo podsjeća na skandinavski stil uređenja doma.

 

 

Vanilla girl trend primamljiv je za ovu hladnu sezonu, jer vas jednostavno navede da poželite ostati u kući na toplom tijekom zimskih mjeseci.

TikTok je pun videozapisa, hashtag #vanillagirl spominje se više od 716 milijuna puta.

No, u Americi je naišao na negativne reakcije te ovaj trend prozivaju pomalo rasističkim, tvrdeći da je osmišljen specifično za plavokose, mršave i bijele žene. TikTokeri se žale kako riječ "vanilija", zatvara vrata svima onima koji imaju tamniji ten.

 

@simplysimone #greenscreen ♬ original sound - Simone Umba

 

No to je u SAD-u, a nama pak ovaj trend izgleda kao nešto što bi se moglo vrlo lako zadržati još sezonama. Barem, što se makeupa tiče, zagovara minimalizam, što nam sve svakako dopada. S obzirom na užurbani način života, jednostavnije nam je ako svako jutro ne moramo nositi full makeup, a da smo istodobno totalno moderne i pratimo trendove s društvenih mreža.

vanilla girl vanilla girl i clean girl sličnosti vanilla girl i clean girl razlike tiktok trend vanillagirl

Još vijesti