Kratki nokti

Možda ste među onim curama koje ih rado grickaju, možda ih uvijek režete zbog sporta ili hobija kojima se aktivno bavite, a možda i jednostavno imate manju ploču nokta.

Postoje mnoge prednosti kratkih i malih noktiju. Npr. manja je vjerojatnost da će se polomiti, puno su praktičniji i također su slatki.

No, ako biste ipak željeli da vaši kratki noktići izgledaju vizualno dulje, donosimo vam par malih trikova kako to možete postići.

1. Nježno pogurajte kožu oko noktiju

Prije svega namočite ruke i nokte u toploj vodi, kako bi zanoktice omekšale. Nakon toga uzmite štapić i vrlo nježno pogurajte kožu oko noktiju. Budite oprezni, kako ne biste oštetili ležište nokta ili kako ne biste oštetili kožu oko noktiju. Ne pretjerujte, kako ne biste u konačnici napravili sami sebi više štete, nego koristi.

2. Pazite na oblik

Oblik noktiju također ima ulogu. Ako želite da vam nokti izgledaj malo dulje nego što to stvarno jesu, odlučite se za bademasti oblik. Ovaj oblik i bilo koji drugi ovalni oblik daje dobru iluziju duljih noktiju. Pokušajte izbjeći četvrtasti, jer s ovim oblikom kratki nokti izgledaju još kraći.

 

 

3. Odaberite nježnije nijanse

Što je boja tona svjetlija, tako će i vaši nokti izgledati dulje. Možda da češće birate nude nijanse u boji kože, nego tamne. To ne znači da cure s kratkim noktima ne smiju odabrati živopisnu crvenu ili nebesko plavu na svojim noktima. Živopisne boje mogu također izgledati sjajno na kratkim noktima, ali morate imati na umu da ih takve boje neće vizualno produljiti.

Satenski nokti Satenski nokti kao apsolutni trend: Manikure koje čine savršeni spoj minimalizma i elegancije

4. Tražite u salonu talijansku manikuru

Talijansku manikuru na svom je TikToku popularizirala manikuristica Alexandra Teleki. Nakon lakiranja osnovnom bojom, uzela je tamniju pa je koristila tanku četkicu natopljenu acetonom ili sredstvom za uklanjanje laka, kako bi napravila prostor između svake strane nokta. Iako je taj prostor minijaturan, ali svakako daje iluziju izduženog ležišta nokta.

 

@thehotblendofficial Italian Nail Paiting Technique 🇮🇹🫶#buildergel #biab #gelnails #nailtech ♬ Sky Aesthetic - Tollan Kim

 

5. Odaberite francusku manikuru

Francuska manikura odličan je trik za produljenje noktiju. Nemojte samo da bijela linija na završetku vaših noktiju bude preširoka. 

6. Odaberite pravi uzorak

Pokušajte koristiti okomite pruge na svojim noktima, jer okomite linije uvijek izdužuju. Možete pokušati s točkicama, zvjezdicama ili srčekima. To što imate kraće nokte ne znači da se ne možete poigrati sami s uzorcima ili pak ako sami niste najvještiji, možete to sve zatražiti u salonu za nokte kod manikera.

 

 

kako da kratki nokti izgledaju dulje manikura za kratke nokte

Još vijesti